Președinta șantajabilă a CSM Mariana Ghena are misiunea să o excludă din magistratură pe judecătoarea Camelia BogdanAlegerea controversatei judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Mariana Ghena, în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii pare să fi fost făcută doar pentru răzbunarea bătrânului securist Dan Voiculescu. La o lună după instalarea în fotoliul de președinte al CSM, judecătoarea șantajabilă Mariana Ghena a acționat pentru excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe patronul Antenelor, Dan Voiculescu. Situația creată, prin alegerea Marianei Ghena la conducerea CSM, pare similară cu cea a Guvernului Grindeanu,care, imediat după instalare, s-a grăbit să emită OUG 13, cea prin care se elimina infracțiunea de abuz în serviciu. La nivel mai mic, dar cu aceleași termene de execuție, judecătoarea Mariana Ghena a avut misiunea să-l răzbune pe Dan Voiculescu, cel care a contribuit decisiv la campania electorală a PSD, prin Antena 3. Astfel, sub bagheta președintei abia instalate, Secția pentru judecători a CSM a decis, pe 8 februarie, excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, pentru încălcare legii privind incompatibilitățile aplicate judecătorilor. Decizia CSM poate fi atacată de judecătoarea Camelia Bogdan la instanța de la care provine șefa CSM, ÎCCJ. În ultima ședință a CSM, președinta Ghena a refuzat să discute cererile judecătoarei Camelia Bogdan:”Înainte de a vă da cuvântul, vă punem în discuţie faptul dacă consideraţi că faţă de soluţia pe care a pronunţat-o Secţia de judecători, este cazul să discutăm la acest termen cererile de apărare a reputaţiei profesionae sau dacă ar fi oportun să amânăm discutarea acestor cereri la o dată ulterioară”. Până la procesul privind excluderea din magistratură, judecătoarea Bogdan a cerut Parchetului General redeschiderea dosarului penal privind modul în care Mariana Ghena a obținut ilegal o locuință socială pe vremea când era judecătoare la Galați. Adică, tocmai dosarul închis cu o rezoluție suspectă de NUP, care o face șantajabilă pe președinta CSM Mariana Ghena.

Judecătoarea Ghena a semnat o declarație mincinoasă pentru a pune mâna pe un apartament social

Dacă despre doctoratul în drept al Marianei Ghena nu se știe mare lucru, cu siguranță magistratul gălățean este doctor în imobiliare. Cu toate că nu era un caz social, judecătoarea de la Curtea de Apel Galați a primit, în 2001, locuința socială aflată pe strada Tecuci, bloc V3B, ap. 58. Apartamentul cu trei camere, aflat într-un bloc nou, situat în plin centru al Galațiului, i-a fost ”îndesat în traistă” judecătoarei în ultimele zile de mandat al primarului Eugen Durbacă, personaj cu mari probleme penale care reușește să se țină departe de ”mâna lungă a Justiției”. Contractul de închiriere poartă numărul 494/17.04.2000 și a fost făcut pe numele Ghena Ionescu Mocanu Mariana. În acel moment, familia Ghena deținea în proprietate alte patru imobile: apartamentul 103, din blocul N5, aflat tot pe strada Tecuci, dobândit în data de 21.02.2000; apartamentul nr. 59, din blocul C31, aflat pe strada Regiment 1 Siret, dobândit în 1997; apartamentul soțului, din București, strada Vagonetului nr.2, bloc 101, ap.29; și casa părinților, aflată pe strada Miron Costin, din Galați. Abia în anul 2005, atunci când se pregătea să cumpere apartamentul social, judecătoarea, care și-a schimbat numele în Mariana Ghena, a copletat dosarul cu declarația notarială (foto 2) în care afirmă ”sub sancțiunile prevăzute de art. 292 din Codul penal” că ”nici eu, nici soțul meu Ghena Tudor și nici copilul nostru minor nu deținem nicio locuință proprietate personală și nici din fondul locativ de stat”. Declarația se află înregistrată, cu nr. 1000 din 20.05.2005, la cabinetul notarial al notarului public Măndița Nazare. Dobândirea dubioasă a apartamentului social de către judecătoarea Ghena a fost cercetată într-un dosar penal instrumentat de procuroarea Paula Tănase, aflată atunci la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați. Dosarul a fost închis, după mai mulți ani, cu rezoluția NUP, de Parchetul General. Locuința socială a fost destinată cabinetului avocațial al soțului judecătoarei, Tudor Ghena, aflat pe atunci în Baroul Galați. Odată cu accederea soției la ÎCCJ, avocatul Ghena a devenit și el membru al Baroului București.

Între timp, pe locul casei părinților, judecătoarea Ghena și-a ridicat o vilă cu o suprafață locuibilă de 190 mp, despre care afirmă că este construită în regie proprie, în anul 2015. Chiar lângă vilă se afla un teren de peste 500 mp ce pare eliberat special pentru a fi alipit curții judecătoarei care asigură președinția CSM.

Legăturile cu Serviciile ale judecătoarei Mariana Ghena

Imediat după Revoluție, Mariana Ghena, magistrat la Judecătoria Galați, a făcut servicii Securității proaspăt transformată în SRI cel puțin într-un caz. Cu ajutorul decisiv al judecătoarei Ghena, unui revoluționar gălățean i-a fost înscenată acuzația de organizare a contramanifestației la un miting al lui Ion Iliescu și, într-un timp record, amenda de 100.000 de lei ce-i fusese dată de Poliția Municipală i-a fost transformată în 333 de zile de închisoare contravențională. Omul era bănuit că mai deține o parte dintre dosarele pe care le luase din sediul Securității Galați, în 22 decembrie 1989, și noul SRI își dorea să-i aplice o corecție individului și să-și recupereze arhiva ipotetică. După ce cazul a generat un scandal internațional, aceeași judecătoare Ghena, la inițiativa aceluiași Serviciu, a emis un act ilegal prin care împiedica arestarea revoluționarului până la judecarea Recursului în anulare.

Întâmplător sau nu, prima rezoluție de NUP dată în dosarul penal deschis de procuroarea Paula Tănase judecătoarei Mariana Ghena a fost opera tot a unui om al Serviciilor. Procurorul Dumitru Cismaru (PÎCCJ), fost șef de cabinet al ”șarpelui cu ochelari” Virgil Măgureanu - în mandatul său de șef al SRI, a scos-o de sub urmărire penală pe judecătoarea Mariana Ghena, pe motiv că ”fapta nu există”.

Sorin Țiței

                                                         Președinta șantajabilă a CSM Mariana Ghena are misiunea să o excludă din magistratură pe judecătoarea Camelia Bogdan