USL-iștii din Consiliul Județului pompează bani publici  societății falimentare Consproiect

   După ce au alimentat cu peste 350.000 de euro societatea căpușă Drumuri și Poduri, bani necesari, chipurile, pentru plata salariilor și achitarea datoriilor către furnizori, politrucii de la Consiliul Județului (CJ) mai pun la cale o prăduire a bugetului județului. Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a CJ, de marți, se va afla un proiect de hotărâre ce vizează resuscitarea societății Consproiect SA, aflată în subordinea Consiliului Judeţului Galaţi. Altfel spus, se mai pompează niște bani publici unei societăți falimentare. Dacă USL-iștii nu sunt deloc îngrijorați de modul cum este cheltuit banul public, consilierii județeni PDL critică managementul defectuos al societății și solicită conducerii un raport cu măsurile care trebuie luate pentru eficientizarea ei. Același raport, pe care l-au cerut, în urmă cu câteva luni, și conducerii pesediste a societății „Drumuri și Poduri” și pe care nu l-au primit nici în ziua de azi. „Este o societate care merge mult pe pierderi, cu un management catastrofal. O să solicităm ca toată conducerea Consproiect să fie demisă. Nu se poate să băgăm bani publici într-o gaură neagră”, spune Ion Ștefan. De asemenea, în cazul în care anestezistul–șef de la CJ nu pune capăt acestor anomalii, consilierii PDL spun că își rezervă dreptul de a merge în Instanță.

 

   O societate falimentară

   Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, Consproiect a încheiat anul 2010 cu o pierdere de 1,09 milioane lei, acest rezultat fiind obţinut în condiţiile în care cheltuielile au fost de 2,26 de milioane de lei, iar veniturile de numai 1,17 milioane de lei. Datoriile la bugetul de stat, dar şi la fondurile asigurărilor sociale, şomaj şi sănătate, depăşeau anul trecut suma de 420.000 de lei. La începul acestui an, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi a scos la vânzare un spaţiu comercial aparţinând Consproiect, precum și trei autoturisme Dacia Logan.

 

   Posturi pentru lipitorii de afișe

   Tot pe ordinea de zi a ședinței de marți se va mai afla un proiect de hotărâre ce prevede modificarea organigramei Consiliului Județului. Ion Ștefan, consilierul județean PDL, spune că prin acest proiect se urmărește desființarea unor posturi, precum și crearea unor locuri de muncă pentru „lipitorii de afișe”. „La Consiliul Județului se practică politica comunistă de genul cine nu este cu noi este împotriva noastră. Aceste amenințări trebuie să ia sfârșit”, a mai adăugat Ion Ștefan.

   Sergiu Damian