Obediență și armonie deplină la ședința ordinară a Consiliului Județului

   Dacă înainte cu o zi, consilierii județeni PDL lansau atacuri și acuzații dure la adresa conducerii instituției, astăzi atmosfera a fost una extrem de relaxată. Ba mai mult, aleșii PDL au votat pe bandă rulantă proiectele de hotărâre ale USL-iștilor. Printre ele, s-a numărat și modificarea organigramei și a statutului de funcții la „Centrul Cultural Dunărea de Jos", prin desființarea postului de director adjunct, deținut până acum de Aurelia Bogatu, persoană aproapiată fostului președinte de CJ, Eugen Chebac. „Am descoperit acolo funcții de conducere nejustificate, toți angajații aveau telefon de serviciu și nu se știa cât combustibil consumă mașinile instituției. Aceste cheltuieli inutile trebuie să fie stopate”, a spus anestezistul-șef de la CJ, Nicolae Bacalbașa.

 

   Invitații la chiolhan

   De la ședința de CJ nu putea lipsi, desigur, și niscaiva circ ieftin. Principala protagonistă a fost consilierul județean PSD, Viorica Sandu. După ce și-a demonstrat „îndeletnicirile” de consilier, promovând un proiect ce prevede o investiție la Lapidariul Muzeului de Istorie, în condițiile în care acesta este închis, Viorica Sandu a ținut să le ofere consilierilor câte o invitație la Târgul de Toamnă. Mai bine zis, la chiolhanul care se va organiza pe bani publici, cu ocazia târgului. Culmea, destul de surprins de invitație s-a arătat și Eugen Zaharia, directorul de la Piețe, principalul responsabil cu organizarea.

 

   Cine reprezintă ATOP

   Pe ordinea de zi s-a mai aflat și un proiect privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Județului în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), un organism cu rol, chipurile, în stabilirea măsurilor care trebuie luate pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. De la PSD au fost numiți Dorin Butunoiu și Eugen Zaharia, Sandu Mitică (UNPR), consilierii Nicușor Ursu, Emil Țuicu și George Stângă (PNL), Cătălin Ungurianu (PC) și Ion Ștefan (PDL). Membrii ATOP se întâlnesc o dată pe lună, la o şedinţă de comisie, la care se adaugă o întâlnire în plen, o dată pe trimestru. Pentru prestaţia lor primesc o indemnizaţie de şedință, al cărui cuantum nu este de neglijat.

   Sergiu Damian