MirceaToader va candida pentru un post de vicepreşedinte în echipa lui Blaga

   Chiar dacă nu mai este interesat de fotoliul de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Galaţi, deputatul democrat-liberal Mircea Toader, unul dintre susţinătorii lui Vasile Blaga pentru şefia partidului la nivel naţional, va candida pentru un post de vicepreşedinte în structura centrală a PDL. „Eu activez, în prezent, în Biroul Permanent Naţional al partidului. Vreau să văd, mai întâi, statutul, să fie aprobat acesta şi, ulterior, după alegerea preşedintelui, îmi voi depune candidatura pentru un post de vicepreşedinte”, ne-a declarat parlamentarul.

   Un post în structura centrală de conducere a partidului ar putea obţine şi preşedintele interimar al Judeţenei PDL, Doru Resmeriţă, întrucât acesta este recunoscut drept un susţinător înfocat al lui Vasile Blaga. Dacă Resmeriţă declara, în urmă cu câteva zile, că nu a luat în calcul această variantă, liderul Municipalei PDL, Nicuşor Ciumacenco, a precizat că nu este interesat de o funcţie în conducerea PDL de la nivel naţional.

 

   „În 2016, nu voi mai candida la parlamentare”

   Deputatul Mircea Toader, prim-vicepreşedintele PDL Galaţi, ne-a declarat că acesta este ultimul său mandat de parlamentar, întrucât, în 2016, nu va mai candida pentru un fotoliu de deputat în Parlamentul României. „Din 2016, mă voi retrage din prima linie. Nu mai candidez la parlamentare. Prefer să stau la pensie, să mă odihnesc. Aceasta este opţiunea mea, în acest moment”, ne-a declarat democrat-liberalul. Întrebat dacă se va răzgândi, în cazul în care PDL se va situa, la acel moment, pe un trend ascendent în ceea ce priveşte opţiunea de vot a electoratului, Mircea Toader a precizat: „Chiar şi dacă partidul îşi va reveni, îmi păstrez opţiunea, căci nu aceasta este problema. Consider că am destulă activitate în Parlament şi notorietate pentru a obţine un nou mandat. Însă nu-mi mai doresc”.

   Corina Dobre