Liberalul Emil Strungă a primit de Mărţişor învestirea în funcţia de manager a Complexului Muzeal

   Dacă doamnele şi domnişoarele primesc în dar mărţişoare, de 1 martie, politicienii îşi fac cadou, cu ocazia sosirii primăverii, funcţii de conducere. Fostul deputat Emil Strungă, unul dintre protejaţii deputatului Victor Paul Dobre – preşedintele PNL Galaţi, a primit de Mărţişor, oficial, fotoliul de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.„Vreau ca în acest mandat să mă ţin de cuvânt şi să realizez ceea ce mi-am propus. Nu va fi uşor, este o provocare şi o încercare pentru mine, dar trăiesc cu speranţa că voi reuşi, alături de colectivul ştiinţific al muzeului şi colaborarea directă a conducerii Consiliului Judeţului Galaţi. Îi asigur pe angajaţi că vor avea în mine un conducător înţelegător şi riguros, în acelaşi timp. Fiind 1 martie, profit de ocazie şi urez tuturor doamnelor şi domnişoarelor o primăvară frumoasă în suflet”, a declarat, la învestirea în funcţie, noul manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

   Liberalul Emil Strungă a absolvit, în 1975, Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, din Iaşi, secţia de Radiofizică, fiind şef de promoţie. A lucrat la Spitalul Judeţean din Galaţi, la secţia de Radioterapie, între 1980 şi 2005, a fost profesor la şcolile postliceale sanitare din Galaţi, a editat ”Manualul de fizică şi radiologie”, în 1996, şi apoi un manual de Biofizică, în 2009. Are 15 articole de Radiofizică şi Fizică medicală publicate în reviste din ţară şi din străinătate. A avut trei mandate de consilier judeţean şi unul de deputat în Parlamentul României (până în 2008). În luna ianuarie a acestui an, Emil Strungă a câştigat concursul de management al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

   La concursul organizat de către Consiliul Judeţului a mai participat şi proaspăt liberala Camelia Moroianu (ex-membru PDL), fostul manager al Complexului Muzeal, însă doar Emil Strungă a beneficiat de sprijinul deputatului Victor Paul Dobre, pentru câştigarea concursului.

   Corina Dobre