Bacalbaşa a transformat Consiliul Judeţului în agenţie de turism pe banii gălăţenilor

   Social-democratul Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, a transformat instituţia pe care o conduce în agenţie de turism. Anestezistul-şef de la Consiliul Judeţului s-a plimbat pe banii gălăţenilor, în 10 luni de mandat, cât nu a călătorit deputatul Eugen Chebac în cei patru ani petrecuţi la cârma instituţiei. Deşi cuvântul de ordine în România este austeritate, iar guvernanţii au transmis mesaje clare instituţiilor din teritoriu cu privire la reducerea cheltuielilor, conducerea Consiliului Judeţului ignoră recomandările venite de la Guvern şi-i gâdilă orgoliul preşedintelui de judeţ cu numeroase excursii în ţări ale Uniunii Europene, finanţate din bani publici. Încă de la învestirea în funcţie, Nicolae Bacalbaşa s-a abonat la a călători pe banii gălăţenilor în ţări precum Olanda, Belgia, Germania sau Bulgaria, pe care nu s-a mulţumit, însă, să le viziteze doar o singură dată. Preşedintele Consiliului Judeţului a mers, de exemplu, în Germania şi Belgia de mai multe ori şi deja are în plan şi alte deplasări în cele două ţări membre ale Uniunii Europene.

   Conform unor surse din administraţie, ultima evadare a lui Bacalbaşa a constat într-un circuit turistic – Germania –Belgia – Bulgaria, încheiat la începutul lunii aprilie, pe care social-democratul şi l-a făcut cadou, evident, tot din bani publici. Şi pentru că preşedintele CJ nu a reuşit să-şi stăpânască setea de cunoaştere, după doar câteva zile petrecute la Consiliul Judeţului, Bacalbaşa va pleca, în această săptămână, în Franţa (Paris), acolo unde va petrece, conform surselor noastre, nu mai puţin de 10 zile.

   Chiar dacă şeful de judeţ este absent, atribuţiile sale fiind preluate de către vicepreşedintele PSD Cornel Hamza, funcţionarii din cadrul instituţiei nu pot fi relaxaţi, întrucât turnătorii lui Bacalbaşa au directivă de a redacta, zilnic, note informative cu privire la activitatea multora dintre angajaţii CJ, care vor ajunge, ulterior, în posesia lui Nicolae Bacalbaşa. De altfel, lui Cornel Hamza îi este interzis să îşi bage nasul în delaţiunile „spionilor” anestezistului-şef.

   Corina Dobre