Cristian Dima – clona nereușită a lui Durbacă – a ieșit la cerșit voturile gălățenilor   Cutiile poștale ale gălățenilor au fost înfundate cu petece de hâtie pe care apare bustul unui băiat cu cravată și cu mâna dreaptă în buzunarul de la pantaloni. Deasupra pozei apare sloganul ”Legăm Galațiul de Romania!”. Zicerea ne amintește de faptul că și promisiunea politică privind construcția podului peste Dunăre a apărut pe când Eugen Durbacă ne-a înhățat cele două mandate de primar al urbei.

   Sub mâna din buzunarul cu promisiuni, clona nereușită a lui Durbacă ne spune cum o cheamă și ne anunță că:”Mergem împreună spre civilizație!”. Forțați de Cristian Dima să ne civilizăm, la un rând mai jos, suntem obligați să și semnăm ceva. Abia pe spatele petecului de hârtie aflăm că băiatul din vitrina lui Durbacă (ALDE) a avut o revelație chiar în pragul alegerilor parlamentare: faptul că Galațiul are nevoie de un drum expres care să-l lege de Autostrada Soarelui.

   Textul de pe verso, care depășește posibilitățile de exprimare ale clonei lui Durbacă, băiat care este chiar la un pas de a deveni doctor în ”Impactul IFN-urilor în economiile emergente”, adică un fel de cămătărie, face o serie de constatări. Că nu avem infrastructură rutieră, că astfel nu ne vin investitorii, că plătim taxe și impozite... După aceste constatări jurnalistice, omul din partidul lui Tăriceanu ne cerșește susținerea. Asta, fără să vină cu vreo soluție politică la promisiunea electorală cu care ne agresează cutiile poștale.

   Scăpat aparent din lesa tătukului său de la Galați, Cristian Dima nu are imaginația să iasă și de sub influența politică malefică a lui Eugen Durbacă. Clona nereușită a lui Durbacă ne anunță că vrea acum să-și depășească maestrul la promisiuni electorale și să experimenteze, pe spatele gălățenilor, un eventual mandat de parlamentar.

   Mai mult, adeptul lui Durbacă vrea să-și facă reclamă electorală pe seama ajutoarelor pe care gălățenii le-ar putea da sinistraților din județ. Printr-un apel patetic în mass-media, Dima anunță că ALDE strânge ajutoare în două puncte din Galați, făcând astfel propagandă deșănțată partidului în prag de campanie electorală. Pentru astfel de gesturi, partidele trebuie să-și folosească cu discreție activiștii fără să tragă foloase electorale din nenorocirea oamenilor.

 

   S.Ț.