Aspirantul liberal la deputăție Nicușor Ciumacenco și-a trădat chiar și după moarte prietenul și susținătorul politic   Politicianul Nicușor Ciumacenco s-a strecurat prin viața publică în spatele imaginei înșelătoare de șoarece de bibliotecă. Fără realizări politice importante, Ciumacenco a știut să manipuleze personaje influente care să-l susțină în obținerea unor funcții importante. Astfel, Dumitru Nicolae l-a făcut viceprimar al Galațiului, în ultimul său mandat. Din această poziție, Nicușor Ciumacenco n-a dat nimic important orașului pe care l-a păstorit, în schimb, familia sa a primit o suprafață mare de teren intravilan, prin retrocedare, iar firma sa a primit un contract important pe bani publici. De la acest contract, ”silfida” politică s-a ales cu o gravă situație de incompatibilitate, taxată prompt de ANI.

   Copreședintele PNL Doruleț Resmeriță l-a susținut să devină primar și Ciumacenco i-a întors spatele văduvei îndurerate

   Nicușor Ciumacenco a dansat pe mormântul celui pe care, până atunci, îl numea public ca fiind cel mai bun prieten al său, după ce Doruleț Resmeriță a trecut la cele veșnice. La o zi după înmormâtarea liderului liberal Doruleț Resmeriță, prima grijă a candidatului la funcția de primar al Galațiului, Nicușor Ciumacenco, a fost să rupă orice relație cu soția defunctului. Ciumacenco i-a reproșat văduvei aflată încă sub impresia șocului pierderii persoanei iubite, în plină campanie electorală, că a fost forțat de Resmeriță să candideze. El a afirmat atunci răspicat că nu era scopul lui și al familiei sale să ajungă primar al Galațiului, dovedind astfel că și-a trădat susținătorul și partidul încă din timpul vieții, atunci când a mimat participarea la proiectul politic .

   Grav este faptul că pretextul politic al lui Ciumacenco a vrut să acopere trădarea promisiunilor pe care i le-a făcut în plan personal lui Resmeriță, în ultimele sale zile de viață. Cu limbă de moarte, Doruleț Resmeriță îl rugase pe ”prietenul său” să aibă grijă de soția sa și să recupereze pentru aceasta o sumă de bani pe care i-o datora un om de afaceri. Odată ruptă relația cu văduva lui Resmeriță, a doua zi după înmormântare, Nicușor Ciumacenco a făcut pierdută și suma de bani pe care trebuia s-o recupereze. Pentru că avea o datorie, provenită dintr-o tranzacție comercială, la respectivul om de afaceri, Nicușor Ciumacenco a uitat de promisiunea făcută prietenului său decedat. De altfel, pierderi de memorie privind sumele de bani adunate de la partid pentru înmormântarea liderului liberal a avut Ciumacenco și imediat după decesul lui Doruleț Resmeriță.

   În aceste condiții, ce așteptări poate avea electoratul gălățean de la un politician care îi cerșește votul și care și-a trădat până și cel mai bun prieten, chiar și după ce acesta s-a dus la ceruri?

 

   Sorin Țiței