Momâia politică liberală Nicușor Ciumacenco vrea să ajungă în Parlament canibalizând dreapta aliatăFaptul că la Galați PNL este la toartă cu PSD este știut de mult, fiind de notorietate contribuția echipei lui Nica la menținerea în funcția de președinte al filialei liberale a lui Victor Paul Dobre. Realitatea este întărită de poziția eligibilă a fiului risipitor al pesedeului, Nicușor Ciumacenco, personaj anost luat în brațe de câțiva politicieni și pus în diferite poziții avantajoase pentru el: Dumitru Nicolae l-a făcut viceprimar PSD, Doruleț Resmeriță la susținut candidat de primar, independent și apoi PNL, ambele ratate (http://www.nepasadegalati.ro/politic/2563-aspirantul-liberal-la-deputatie-nicusor-ciumacenco-si-a-tradat-chiar-si-dupa-moarte-prietenul-si-sustinatorul-politic.html), Victor Paul Dobre l-a pus pe lista de parlamentare a liberalilor pentru a-și atrage susținerea aripii PDL.

”Strategul” Ciumacenco susține din umbră echipa de detractori ai USR

Fără niciun mesaj coerent în campania electorală pentru parlamentare, momâia politică Nicușor Ciumacenco, ocupantul locului doi pe lista pentru Camera Deputaților, s-a gândit că poate să obțină voturi dacă minimalizează un partid nou apărut. Fără mesaj de dreapta, fără niciun atac la PSD, fără o strategie de atragere a votanților din segmentul nehotărâților, ”diabolicul” Ciumacenco a stabilit că este mai comod să încurajeze o echipă de postaci care să atace un partid nou, Uniunea Salvați România (USR), formațiune ce nu s-a manifestat politic până acum.

După cum afirmă reprezentanții USR Galați, în spatele a doi foști membri ai partidului nou apărut, Stănică Ambrinoc și Petrea Ionel, personaje care îi denigrează, se află liberalul Nicușor Ciumacenco. Dacă Petrea Ionel a fost liniștit, de ceva timp, de către șefii săi, Stănică Ambrinoc nu pierde nicio ocazie să defăimeze partidul de care se agățase ca reprezentant al unei asociații civice, AMIC. O dovadă că liberalul Ciumacenco este în spatele atacurilor la USR, partidul care susține același premier, Dacian Cioloș, și cu care PNL urmează să se alieze pentru a obține o majoritate în Parlament, este faptul că Stănică Ambrinoc își anunța întoarcerea(!) la liberali pe adresa acestuia de facebook. Apărătorul civismului la Galați, Stănică Ambrinoc, un personaj desprins din Caragiale, posta pe pagina lui Ciumacenco, pe 30 noiembrie a.c., mesajul prin care anunța că și-a primit sinecura pentru care ”s-a bătut” cu USR:”Despre drumul de la PNL la USR și...înapoi la PNL”.

Și pentru ca tabloul să fie complet pentru ”asistatul social” Nicușor Ciumacenco, sâmbătă, 3 decembrie a.c., Adrian Liviu Butunoi, președintele PMP Tecuci, un alt partid care se declară de dreapta și eventual susținător al PNL și USR pentru o majoritate parlamentară, a anunțat că părăsește filiala împreună cu cei 200 de membri. Suținerea fugarilor din PMP a fost dedicată de către Butunoi lui Nicușor Ciumacenco, nu PNL Galați, pe a cărui listă se află momâia politică.

Sorin Țiței