Prostia politică a învins definitiv la Galați: ”Aplauze la scenă deschisă pentru Picu Roman..”În loc să devină ”politically correct”, Galațiul a ales să fie ”prost politic”, odată cu menținerea în funcția de viceprimar a uneperistului Picu Roman. Primarul Ionuț Pucheanu și Consiliul Local au ratat ocazia de a ne arăta că se află în funcții pentru interesele gălățenilor. Numai interesul de grup al PSD a primat joi, atunci când a fost respinsă prin vot propunerea de demitere a viceprimarului Picu Roman.

Analfabetul funcțional Picu Roman, o creație politică a bătrânului vulpoi Eugen Durbacă, s-a dovedit a fi un personaj depășit chiar și de misiunea de a număra polonicele la Cantina Socială. Resuscitat de ”ciuma roșie” locală, manelistul politic Picu este folosit, în ultimul timp, ca trompetă a PSD Galați pentru mesajele murdare aruncate în spațiul public. Cocalarul cu telefon de damă și îmbrăcat în trening ”Hadidas” a reușit să-i inflameze pe gălățeni după ce a postat pe o rețea de socializare o filmare în care îi aduce acuzații aberante președintelui Iohannis (http://www.nepasadegalati.ro/politic/2655-ca-viceprimarul-picu-roman-este-idiot-patentat-nu-poate-fi-negat-problema-este-cum-scapam-de-el.html). După această mizerie aruncată de ”ciuma roșie” în spațiul public prin maimuțoiul politic Picu Roman, manifestanții gălățeni din stradă au cerut, odată cu căderea Guvernui Grindeanu, și demiterea din funcția de viceprimar a uneperistului. Cererea străzii era îndreptățită de mesajul de curățire a clasei politice pe care îl lansează românii de ani buni. Mesajul străzii a fost preluat și de politicieni din opoziție, care au inițiat proiectul de hotărâre de demitere a viceprimarului. Din păcate, nici măcar toți cei care au inițiat proiectul de hotărâre a CL nu au votat pentru demiterea rateului politic. Mai mult, în lipsa protestatarilor din stradă, care n-au participat la ședința de CL, Picu Roman și-a regizat susținerea publică, prin aducerea unui grup de adulatori care l-au aplaudat la comandă, după aflarea rezultatului votului.

De parcă farsa din Consiliul Local, instrumentată de primarul Ionuț Pucheanu, personaj care nu îl depășește cu mult în ”detentă” pe Picu Roman, nu ar fi fost suficientă, pentru somnul liniștit al localnicilor, autointitulatul ”cotidian al gălățenilor” a sărit ca ”proasta-n colțul sobei” și a marcat evenimentul cu un titlu de zile mari: ”Aplauze la scenă deschisă pentru Picu Apostol Roman / Aleșii au decis: rămâne viceprimar”.

S.Ț.