PR-istul Ionuț Pucheanu este zero în administrație dar pregătit ca imagine pentru un nou mandatPe principiul ”nu contează ce faci, contează ce arăți electoratului”, primarul Ionuț Pucheanu își pregătește deja al doilea mandat, fără să aibă nicio realizare în plan administrativ. Pucheanu își cumpără vectori de imagine și este mai preocupat de presa pe care se va baza în următoarea campanie electoral, decât de soarta orașului pe care îl păstorește. Relevant, în acest sens, este faptul că finanțează un site, Gazeta Galațiului, fără ca sursele financiare să fie transparente. Mai mult, micul securist-ratat Ionuț Pucheanu a devenit chiar el creator de evenimente pentru postul de radio pe care îl alimentează financiar în vederea alegerilor care să-i aducă un nou mandat.

În urmă cu două zile, primarul Pucheanu a resuscitat postul local de radio, mass-media care intrase în adormire odată cu desființarea traseelor de maxi taxi. Ca un adevărat PR-ist, edilul-șef al Galațiului a creat un eveniment prin prestația sa, forțând presa locală să facă reclamă gratuită postului de radio. La emisiunea unei foste purtătoare de vorbe a Primăriei Galați, Ionuț Pucheanu și-a atacat prietenii personali și politici, desființând din vorbe două firme ale municipalității, Gospodărire Urbană și Calorgal, pe care le vede ”rase de pe fața pămâtului”. Elanul reformator al primarului Galațiului nu s-a manifestat în conferița de presă, ținută cu o zi în urma emisiunii radiodifuzate, nici în ședințele de Consiliu Local, ci fix la susținătorii mediatici pentru un nou mandat electoral, mass-media care avea, la rândul ei, nevoie de imagine, în urma căderii de audiență.

Cum, totuși, Ionuț Pucheanu este un slab PR-ist, la fel de slab ca administrator al Galațiului, micul securist-ratat s-a grăbit să fie promotor pentru postul de radio la doar câteva zile după ce i-a îndesat în traistă 67.000 de euro pentru organizarea Zilei Marinei (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2846-impresarul-de-scamatori-silviu-bacalum-este-autorul-licitatiilor-cu-preturi-umflate-ale-evenimentelor-prafuite-din-galati.html).

Vestea proastă pentru primarul de imagine al Galațiului este faptul că și predecesorul său, Marius Stan, s-a bazat pe același post de radio, în care a investit imens din banii publici, și a pierdut alegerile.

S.Ț.