Felcerii din Spitalul Județean Galați au răstignit o băbuță de Paște cu acordul vraciului șefMizeria morală din Spitalul Județean Sf. Apostol Andrei a atins cote așa de înalte că nici sărbătoarea religioasă a învierii Domnului Isus Cristos nu i-a mai readus la omenie pe unii dintre angajații stabilimentului. Chiar în prima zi de Paște, două asistente din secția Medicală II au răstignit de pat o bătrână de 78 de ani care le strica planurile de sărbătoare. Femeia în vârstă a fost legată de pat cu câteva cârpe, după cum afirmă rudele, fără a fi văzută de un medic timp de mai multe ore: ”Am găsit-o legată cu niște pijamale, parcă era pe cruce. Era conștientă și se văita. Avea cinci noduri și avea încheieturile umflate”. Cu tupeu, autoarele răstignirii de pat a băbuței au acuzat-o pe aceasta că a încercat să le bată și apoi au chemat agenții de pază să evacueze rudele scandalizate. Scenele în care lupii angajați pe bani publici devin mimoze au devenit o practică curentă în așezământul medical gălățean (http://www.nepasadegalati.ro/sanatate/2718-atitudinea-personalului-medical-ii-imbolnaveste-de-nervi-pe-galatenii-care-trec-pragul-spitalului-judetean.html).

Grav este faptul că, de la internarea pacientei, care se afla într-o stare agitată, și pănă la sesizarea rudelor că aceasta este legată de pat, timp de mai multe ore, nu s-a găsit niciun vraci în secția condusă de medicul Tudor Roșca, Medicală II, care să-i administreze bătrânei un calmant.

Fără niciun fel de condescendeță față de victima acestui act de barbarie, care poate fi încadrat juridic la ”lipsire de libertate”, vraciul șef de secție acuză familia bătrânei siluite: ”Tot conflictul a fost declanșat și întreținut de familie, care nu a înțeles că, în situația dată, nu aveam altă posibilitate de a asigura protecția pacienților. S-au folosit pijamale, pentru că este un material mai moale decât curelele de contenție obișnuite”.

Cu astfel de mentalități de ev mediu nu mai există nicio șansă ca pacienții gălățeni să renunțe la tradiționalul tratament cu ”trenul de București” și ca atmosfera din Spitalul Județean Sf. Apostol Andrei să devină una respirabilă. Poate. intervenția ordonatorului de credite al spitalului, Consiliul Județean Galați, să mai schimbe ceva din duhoarea morbidă care domnește în așezământul medical reprezentativ al zonei.

S.Ț.