Opriți legea care pune căluș femeilor!

   După ce a fost vândută soțului său la doar 12 ani, Sahar Gul a trăit într-o adevărată casă a groazei. Noile ei rude au legat-o cu lanțuri în subsolul casei, au bătut-o cu bare de fier încinse, au înfometat-o și i-au smuls unghiile pentru că a refuzat să se prostitueze.
   Sentința agresorilor a fost recent redusă la doar un an, iar acum ei sunt din nou în libertate! Iar veștile proaste nu se termină aici: Camera Deputaților în Afganistan tocmai a adoptat o propunere legislativă care ar putea interzice rudelor agresorilor să depună mărturie în proces. Această măsură va bloca accesul la justiție a nenumărate femei și fete, care vor deveni neputincioase în fața agresorilor din propria familie. 
   Mai avem doar câteva zile la dispoziție pentru a opri acest atac asupra drepturilor femeilor. Nu ar fi prima dată când Senatul respinge o lege misogină, iar oficiali înalți spun că petiția Avaaz ar putea înclina balanța în favoarea dreptății și opri proiectul de lege înainte de a fi supus votului. Dă click mai jos pentru a semna acum petiția urgentă. Când vom atinge un milion de semnături vom lansa o campanie masivă în presa locală având ca țintă senatori cheie, până când proiectul va fi abandonat:
https://secure.avaaz.org/ro/justice_for_afghan_women_loc/?bKPcSeb&v=28370 
   Sahar Gul era doar un copil atunci când a fost vândută pentru 5.000 de dolari de către fratele său și a devenit victima unor torturi de neimaginat. Când a fost salvată, a fost scoasă din închisoarea de la subsolul casei într-o roabă, pentru că trupul ei era prea slăbit și maltratat. Anul trecut, călăii ei au fost condamnați la 10 ani de închisoare, dar un judecător de la o instanță inferioară tocmai i-a eliberat. 
   Organizațiile pentru apărarea drepturilor femeilor din Afganistan, șocate de această lovitură, sprijină activ cauza micuței Sahar Gul și luptă pentru a se asigura că rudelor nu li se va interzice să depună mărturie împotriva agresorilor. Haideți să ne alăturăm acestor femei curajoase și să le dovedim politicienilor că lumea întreagă sprijină femeile afgane. 
Sahar Gul merge acum la școală și, cu mult curaj, încearcă să își refacă viața. Visul ei e să conducă o organizație pentru drepturile femeilor. Tăria ei este simbolul speranței pentru un viitor mai bun pentru femeile și fetele din Afganistan și de pretutindeni.