„Violul... este uneori legitim”

 

   Două tinere au fost spânzurate de un copac după ce au violate în grup pe un câmp din fața casei lor, iar un ministru al partidului de guvernământ din India a reacționat declarând că violul ”este o crimă socială ... uneori e legitim, alteori e nedrept." 
   E îngrozitor! Și din păcate acesta nu e un incident izolat. Eu am fost atacată personal în prezența unui ofițer de poliție care nu a mișcat un deget. În prezent, sistemul nu ajută în niciun fel femeile. Dar cred că împreună îl putem schimba.
   Noul lider al țării mele a promis alegătorilor că dacă va fi ales, va transforma orașul sfânt, Varanasi, într-un important centru turistic. Dacă milioane de voci se vor alătura apelului nostru global pentru protecția femeilor, vom împânzi orașul prim-ministrului Modi cu cererile noastre, iar acesta va fi nevoit să reacționeze, pentru salvarea planurilor sale de dezvoltare turistică.
   Va fi o campanie fără precedent. Dar ne confruntăm cu o criză națională care necesită măsuri drastice. Semnați acum petiția urgentă! Haideți să strângem două milioane de semnăturipentru a îl convinge pe Modi să protejeze femeile și fetele:
   https://secure.avaaz.org/ro/womanifesto_modi_loc/?bKPcSeb&v=41021
   Când cele două fete - una de 14 ani, una de 15 ani - au dispărut, tatăl uneia dintre ele s-a dus la poliție și le-a cerut în genunchi reprezentanților legii să facă ceva, dar ei au râs de el și l-au trimis acasă. Nenumărate familii de pe tot cuprinsul Indiei sunt tratate cu aceeași indiferență revoltătoare atunci când se confruntă cu astfel de atrocități. În urma valului de indignare stârnit de presa internațională, cinci bărbați au fost arestați și doi ofițeri de poliție concediați. Dar la fiecare 22 de minute o femeie este violată, iar poliția, justiția și chiar și miniștrii noștri nu fac nimic pentru noi!
   Înainte de alegeri, a avut loc o mișcare de amploare pentru luarea de măsuri urgente, care să oprească violențele împotriva femeilor. Experții au scris Womanifesto -- un plan realist privind reformele necesare pentru a pune capăt epidemiei violurilor. Womanifesto include măsuri legislative, de securitate, pentru sprijin medical și psihologic, și, mai ales, elemente de educație publică. Principalele partide au semnat deja acest plan, dar Modi l-a ignorat.
   Până și echipa lui Modi e de acord cu cea mai mare partea planului. Acum, trebuie să îl convingem și pe el să-l pună în aplicare. 
   Până acum, Modi nu a comentat în niciun fel insulta scandaloasă a colegului său de partid. Dar președintele Indiei a susținut că politica noului său Guvern ”va fi una de toleranță zero față de violența împotriva femeilor”. Haideți să lansăm un apel răsunător și să împânzim Varanasi cu panouri prin care să cerem ca această promisiune să fie transformată într-un plan concret. Semnează acum:
   https://secure.avaaz.org/ro/womanifesto_modi_loc/?bKPcSeb&v=41021
   Unda de șoc provocată de vederea acestei imagini ne poate paraliza în întristare sau ne poate da un imbold puternic pentru acționa. Pe tot cuprinsul Indiei, femeile cer să se pună capăt culturii violului și luptă pentru egalitate și siguranță. Vă implor, fiți alături de noi pentru a opri aceste orori! 
   Alaphia, alături de echipa Avaaz