Firma gălățeană Arabesque nu renunță la lemnul obținut ilegal de Schweighofer Nu avem încă nicio veste de la Arabesque și Dedeman. Dintre cele 5 magazine de bricolaj pe care le-am abordat pentru a renunța la lemnul de proveniență ilegală, trei au renunțat și două refuză în continuare să răspundă la solicitări. 
S-a dovedit deja că firma Schweighofer a tăiat și comercilizat lemn ilegal, iar din această cauză și-au pierdut certificatul de sustenabilitate FSC. Ca urmare a acestui lucru și a presiunii comunității de-clic, Hornbach, Leroy Merlin și Brico Depot au renunțat la lemnul de la Schweighofer. Arabesque și Dedeman încă nu. 
Mai mult decât atât, Arabesque a ignorat sute de emailuri trimise și telefoane date din partea clienților care le cereau să renunțe la lemnul de la Schweighofer. Dedeman a plusat și a șters mii de comentarii de pe pagina lor oficială de Facebook, blocând posibilitatea clienților lor de a comenta pe viitor. 
Împreună am reușit deja să convingem trei lanțuri de magazine. Acum este rândul magazinelor de bricolaj românești să demonstreze că au un set de valori proprii și că nu ascultă de interesele dictate de o companie austriacă. Însă pe măsură ce trece timpul, Arabesque și Dedeman stau liniștite crezând că noi am uitat că ei vând în continuare lemn care a fost tăiat ilegal. Dar noi nu doar că nu am uitat, ci am găsit o modalitate prin care să le trimitem un mesaj pe care nu îl mai pot cenzura: le scriem într-un ziar de mare tiraj. 
Trimite-ne mesajul tău pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. cu ce ai vrea să transmiți magazinelor, iar noi îl vom publica în ziar. 
Asigură-te că mesajul tău este scurt și concis - mesajele vor trebui să încapă pe o pagină de ziar. Mesajele selectate pentru machetă vor fi alese dintre cele care au un ton decent și nu conțin limbaj licențios. 
Ce ziceți, convingem împreună magazinele Arabesque și Dedeman să nu mai comercializeze lemn care provine din tăieri ilegale de pădure? Fiecare zi contează. Cu cât mai repede magazinele renunță să comercializeze lemn tăiat ilegal, cu atât rata tăierilor va scădea. 
În fiecare săptămână de când Schweighofer și-a pierdut certificatul de sustenabilitate am organizat câte o acțiune împreună. La început, sute dintre noi am trimis emailuri către magazine, iar Leroy Merlin ne-a anunțat că vor renunța la Schweighofer. Apoi am postat pe paginile de facebook ale magazinelor rămase, iar Brico Depot au cedat și ei. În continuare, am sunat la Arabesque și Dedeman, care însă nu ne-au răspuns. Haideți să le transmitem mesajul nostru cât mai public, în paginile unui ziar care va fi citit de zeci de mii de oameni. 
Trimite-ne mesajul tău pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., iar săptămâna viitoare îl publicăm într-un ziar de mare tiraj. 
Mai avem încă pădure de salvat, 
Raluca Veștemeanu și echipa de-clic