#Rezist Galați a devenit prima mișcare de stradă din România membră a uniunii Pulse of EuropeA 90-a zi de proteste la Galați a însemnat și afilierea mișcării #Rezist de la malul Dunării la mișcarea internațională proeuropeană Pulse of Europe (Pulsul Europei). Astfel, Galațiul devine primul oraș din România membru al unei familii formate din sute de orașe ale continentului. Pulse of Europe este o mișcare civică născută în noiembrie 2016 la Frankfurt, în Germania, care are drept scop trezirea conștiinței unității europene. Galațiul a devenit, duminică 30 aprilie, al 241-lea oraș european care se manifestă deschis pentru valorile Uniunii Europene.

Cei aproape 20 de manifestanți care s-au aflat duminică seara pe platoul din fața Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției au scandat mesaje pro UE. De asemenea, protestatarii au arborat un drapel al UE și au purtat mănunchiuri de baloane albastre care au simbolizat unitatea țărilor membre ale UE. Totul s-a petrecut pe fundalul muzical al Odei Bucuriei, imnul UE.

Tema primei manifestații a mișcării gălățene #Rezist în cadrul uniunii Pulse of Europe a fost ”L`Europe aime la France!”, aleasă în semn de sprijin și de respect pentru cetățenii francezi care vor vota, în turul al doilea, la scrutinul intern pentru președinția Republicii, în spiritul valorilor europene care ne-au unit. ”Galați aime la France!” este mesajul pe care protestatarii de la malul Bătrânului Fluviu l-au transmis întregii Europe în semn de respect pentru ideea de uniune.

S.Ț.