Salvați Marsuinii de PacificMarsuinii de Pacific sunt niște mamifere acvatice drăguțe și timide care arată ca niște mini-delfini – dar n-au mai rămas decât 30 de exemplare din această specie! Dacă acționăm rapid, încă avem șansa să oprim extincția definitivă a acestei frumoase specii. 
Marsuinii de Pacific mor pentru că sunt prinși în „setci” și se îneacă. Dar Mexicul ia în considerare chiar acum interzicerea acestor plase, și câțiva oficiali ai Guvernului, cu rol decisiv în această chestiune, au fost de acord să livreze apelul nostru direct în cele mai importante cabinete guvernamentale. 
Împreună, putem să înclinăm balanța în favoarea marsuinilor de Pacific. Hai să le arătăm miniștrilor că dacă propun o interdicție permanentă, un milion de oameni îi susțin. Semnează petiția urgentă de mai jos, cu un singur click, și trimite-le-o tuturor: 
Click pentru a salva marsuinii de Pacific
Către Președintele Mexicului, Peña Nieto, către Ministrul Mediului, Rafael Pacchiano, și către Ministrul Industriei Piscicole, José Calzada: 
În calitate de cetățeni din întreaga lume, îngrijorați că marsuinii de Pacific ar putea dispărea de pe fața pământului, vă solicităm să adoptați și să puneți în aplicare interdicția imediată și permanentă a folosirii setcilor ucigașe în Mexic. Pentru că nu mai există decât 30 de exemplare de marsuini de Pacific, vă cerem să faceți tot ce se poate pentru salvarea acestei frumoase specii de la extincție, până nu e prea târziu. 
Click pentru a salva marsuinii de Pacific
Marsuinul de Pacific sau „vaquita”, care înseamnă „văcuță” în spaniolă, este cel mai puțin răspândit mamifer marin și cel mai mic cetaceu din lume. Este un animal unic și minunat – dar ar putea dispărea definitiv în doar câteva luni. 
Pescarii ar putea folosi alte tipuri de năvod pentru prinderea creveților și a corvinelor, dar setcile sunt opțiunea cea mai la îndemână, și mulți se luptă din greu pentru a se opune interdicției acestora. În plus, cei mai mulți pescari care folosesc setci, urmăresc să prindă totoaba – o specie aflată și ea în pericol de dispariție, și vândută ilegal în China, la prețuri enorme. 
Dacă acționăm împreună acum, putem salva această frumoasă specie. Hai să-i cerem Guvernului mexican să impună interdicția permanentă și să protejeze marsuinii. Semnează acum și trimite-le tuturor. Nu mai este timp de pierdut: 
Click pentru a salva marsuinii de Pacific
Din savanele africane și până în pădurile dese din Borneo, comunitatea noastră a intervenit, finanțând agenți sub acoperire infiltrați în rețelele de braconaj și cumpărând pământ pentru a salva urangutanii. Am lucrat ani de zile pentru protejarea balenelor și am făcut presiuni pentru a garanta crearea celei mai mari rezervații marine din istorie, iar acum avem șansa unică de a interveni pentru a ne asigura că specia marsuinilor de Pacific va supraviețui. 
Cu speranță, 
Caroline, Rewan, Diego, Ana Sofia, Allison, Bert, Emma și întreaga echipă Avaaz