Coronavirus: hai să fim responsabili!Omenirea este pe cale să se confrunte cu ceva major, ceva mult mai important decât o gripă. OMS tocmai a declarat coronavirusul o pandemie, ceea ce înseamnă că mulți dintre noi ne-am putea molipsi, și, deși majoritatea vom fi în regulă, pentru cei mai vulnerabili ar putea face diferența între viață și moarte. Cu toții avem persoane dragi care ar putea să fie în această situație.
Misiunea noastră acum este să ne mobilizăm pentru a-l ÎNCETINI. Cu cât se răspândește mai încet, cu atât spitalele noastre pot face față situației și cu atât mai multe vieți vor fi salvate.
Cu țări pe cale să fie blocate complet, precum Italia și China, omenirea este pe cale să se confrunte cu situații dificile. Asta poate să ne dezbine, din cauza fricii, sau să ne unească prin dragostea de semeni, pentru un scop comun. Mișcarea noastră poate ajuta la modelarea direcției de mers pentru ceea ce urmează.
Semnează angajamentul pentru a ajuta la încetinirea virusului, și trimite-l tuturor cunoscuților. Dacă ajungem la 100 de milioane de oameni în decursul săptămânii viitoare, putem ajuta la salvarea a nenumărate vieți:

DA, MĂ IMPLIC


PROCLAMAȚIA OAMENILOR:


Ne luăm angajamentul să contribuim la unirea omenirii într-un scop comun pentru a încetini răspândirea acestui virus suficient timp pentru a permite spitalelor să facă față și să dezvolte un vaccin. Și ne străduim să ne asigurăm că această criză scoate tot ce este mai bun în noi. Pentru ca fiecare să ne facem treaba, ne angajăm să:

🏠

OPRIM VIRUSUL în fața ușii de la intrare, spălându-ne pe mâini în mod regulat, evitând contactele apropiate riscante cu ceilalți, stând acasă când ne simțim rău și cerând ajutor medical devreme.

   

👵

ÎI PROTEJĂM PE CEI VULNERABILI, oferind dragoste și asistență celor care au nevoie cel mai mult de asta și sprijinind politici umane pentru a-i ține în siguranță.

   

💬

OFERIM ÎNȚELEPCIUNE, distribuind informații de încredere, verificate, prietenilor și familiei și combătând vocile demonizatoare și înfricoșătoare cu dragoste și conexiune.

DA, MĂ IMPLIC

Știm că acțiunile pe care le întreprindem la nivel colectiv vor conta IMENS pentru cât de rapid se va răspândi acest virus și de cât de mortal va fi.
În Coreea de Sud, țară care a fost lovită puternic foarte devreme, oamenii s-au aliat cu un scop comun: au încetat să participe la adunări mari, au rămas acasă când s-au simțit rău și au fost testați devreme. Unii chiar au stat costumați la gurile de metrou amintindu-le altora să se spele pe mâini! Și funcționează: în țară se observă o reducere semnificativă a infecțiilor noi și rate de mortalitate mici.
Dar nu este vorba doar despre limitarea virusului. Dacă ne luăm cu toții angajamentul să-i protejăm pe cei mai vulnerabili și să distribuim cu înțelepciune informații corecte în timpul acestei crize, putem ieși din ea mai puternici și mai conectați ca niciodată. Vedem deja povești remarcabile de speranță și leadership, de la cetățenii din Wuhan care livrează provizii de urgență celor din linia întâi, până la medicii curajoși care își riscă viața în fiecare zi pentru a-i salva pe ceilalți.
A venit timpul să fim responsabili!
Așadar, semnează proclamația acum și hai să lucrăm împreună pentru a micșora curba epidemiei, și a reuni omenirea ca niciodată până acum

DA, MĂ IMPLIC

Această criză va marca unul dintre puținele momente din istoria omenirii când mulți dintre noi vor trebui să stea acasă. O astfel de izolare socială ar putea crea mediul perfect pentru ca frica și ura să pună stăpânire pe noi. Sau, dacă alegem să întâmpinăm această situație dificilă cu dragoste și hotărâre, am putea să creăm un moment fără precedent pentru ca omenirea să se unească într-o singură direcție. Să avem grijă unul de celălalt, să fim acolo unul pentru celălalt. Acum avem un scop comun, o cauză comună. Hai să fim responsabili.

Cu speranță,

Ricken, Luis, Chris, Bert, Sarah, Marigona, Joseph, Nana, Anneke și întreaga echipă Avaaz