Apel către Secretarul General al ONU: opriți foametea din Madaya!   În orașul sirian Madaya, aflat sub asediu, copiii flămânzi mănâncă frunze, pisici și insecte. Regimul Assad e gata să ucidă peste 40.000 de oameni prin înfometare. E greu de imaginat ce e în sufletul părinților care își văd copii murind de foame. Hai să folosim această șansă pentru a le sări în ajutor. 
   Un armistițiu pentru oprirea blocadei în Madaya și în alte localități siriene a fost negociat în septembrie, dar populația civilă e ținută în continuare captivă, fără mâncare și medicamente. După valul de indignare care a cuprins întreaga lume, convoaiele cu ajutoare au ajuns chiar acum în oraș și avem în sfârșit o șansă reală de a convinge părțile implicate să oprească definitiv asediul. 
   Turcia și Iranul pot interveni pe lângă aliații lor pentru a se asigura că asediul va fi ridicat, dar nu vor face asta din proprie inițiativă. Hai să lansăm un apel cu un milion de voci pentru a-i cere secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, să intervină și să colaboreze cu toate părțile implicate pentru a salva miile de familii captive. Ban Ki-moon poate face asta, iar dacă asediul va fi oprit, acest gest ar putea constitui baza unor viitoare negocieri de pace. Mandatul secretarului general se apropie de sfârșit, iar ridicarea asediului ar fi o realizare istorică. Dacă vom face suficiente presiuni, îl putem convinge pe Ban Ki-moon să devină liderul vizionar de care Madaya are nevoie cu disperare. 

   Semnați acum petiția urgentă. Avaaz va trimite presei, Organizației Națiunilor Unite și celor mai importanți miniștri de Externe imagini și relatări din Madaya, până când asediul va fi ridicat: 
   https://secure.avaaz.org/ro/madaya_starvation_siege_loc/?bKPcSeb&v=71312&cl=9240681190
   În urma presiunii mediatice, regimul Assad permite în sfârșit accesul unor ajutoare în Madaya. Dar ce se va întâmpla apoi? Și în octombrie au fost distribuite ajutoare, dar proviziile s-au epuizat rapid și oamenii au ajuns să moară de foame. Locuitorii din Madaya nu pot fi salvați decât prin oprirea completă a asediului. 31 de oameni au murit deja de foame luna aceasta. Dacă încearcă să scape, locuitorii riscă să moară spulberați de minele terestre care împresoară orașul. Duminica trecută, o femeie însărcinată și fetița ei au încercat să fugă din oraș și au fost ucise. Locuitorii din Madaya nu au scăpare - doar ridicarea asediului poate salva aceste familii disperate.
   Regimul Assad folosește tactici barbare pentru a-i pedepsi și intimida pe cei care i se opun. Madaya a fost un oraș foarte activ în timpul protestelor din 2011, iar cetățenii săi plătesc acum un preț uriaș pentru curajul de a-și exprima părerea în urmă cu cinci ani. Multe dintre forțele implicate în acest conflict au asediat orașe, dar regimul Assad e responsabil pentru cele mai multe blocade și trimite în mod regulat ajutoare alimentare susținătorilor săi, în timp ce locuitorii din Madaya mor de foame. Apelul nostru pentru ridicarea asediului va ajuta întreaga populație civilă, atât în zonele ocupate de rebeli cât și în cele ocupate de forțe guvernamentale. Nu vom putea pune capăt conflictului sirian salvând Madaya, dar avem la îndemână toate pârghiile necesare pentru ridicarea asediului. Putem salva mii de sirieni nevinovați care merită o șansă la viață - nu le putem întoarce spatele. Scopul ONU e să intervină în astfel de situații. Hai să punem capăt coșmarului din Madaya și să îi arătăm lui Ban Ki-moon că vom lupta până când toate părțile implicate vor garanta libertatea de mișcare a civililor și accesul alimentelor și ajutoarelor în oraș. Semnați petiția urgentă și trimiteți vestea mai departe:  
   https://secure.avaaz.org/ro/madaya_starvation_siege_loc/?bKPcSeb&v=71312&cl=9240681190

   Pe parcursul acestui război care pare să nu se mai termine, comunitatea noastră a făcut eforturi continue pentru a fi alături de poporul sirian. Am făcut asta încă de la începutul conflictului și vom continua să o facem. Hai să ne unim din nou forțele pentru familiile din Madaya, care au nevoie de noi mai mult ca niciodată. 
   Cu speranță,
   Rewan, Mais, Wissam, Mohammad, Alice, Emma, Ricken și întreaga echipă Avaaz