Campania “Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!” inițiată de Asociaţia RoRec, revine în Municipiul Galaţi cu o acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice(DEEE) organizată împreună cu autorităţile locale. Gălăţenii sunt invitaţi pe 20 și 21 aprilie 2013 să se debaraseze de aparatele electrice şi electronice vechi sau stricate, în mod corect şi responsabil, prin depunerea acestora la punctele de colectare special organizate. Programul acţiunii de colectare este între orele 10.00-17.00, iar punctele fixe vor fi amplasate în următoarele locaţii:
- Piaţa Centrală (la intrarea în hala nouă);
- Str. Siderurgiştilor - intersecţie cu str Gh. Doja - vis-à-vis de Pizzeria Isharo;
- Str. Brăilei (pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor);
- Bd. Henry Coandă - în faţa magazinului Kaufland;
- Bd. Oţelarilor, lângă Hotel Magnus;
- Str. Saturn, în parcul Şahiştilor;
- Str. Navelor- în parcul de la P-uri;
- Str Oltului - în faţa magazinului Penny;
- Str. Brăilei - pe esplanada din faţa blocului Trei Star.
Gălăţenii care deţin deşeuri electrice grele sau voluminoase pot apela serviciul de colectare gratuită de la domiciliu. Acestea le vor fi preluate gratuit de la domiciliu sau sediul firmei/instituţiei printr-o simplă programare la numerele de telefon 0756029357 şi 0756026923, apelabile între orele 9.00-17.00, de pe luni până sâmbătă.
Cei care vor depune deşeuri electrice în cadrul acestei acţiuni de colectare, vor intra automat într-o tombola cu premii oferite de membrii Asociaţiei RoRec, Candy şi Philips. Acestea sunt: un frigider, 3 cuptoare cu microunde, 5 cafetiere, 5 maşini de călcat şi 5 aspiratoare. Extragerea câştigătorilor acestor premii va avea loc pe 21aprilie, la Primăria Municipiului Galaţi, la ora 19.00.
Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată din unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi se ocupă de toate activităţile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclării şi recuperării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.