Sănătate

   Iaurtul este unul dintre alimentele asociate cu un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație corectă. Prezent ca aliment de bază în dieta a numeroase popoare din întreaga lume, iaurtul aduce o serie debeneficii organismului, ajutând la menținerea unei greutăți corporale optime sau la eliminarea surplusului de kilograme.1    Efectele benefice ale consumului de iaurt în scăderea riscului de exces ponderal și obezitate reies și din concluzia unei analize complexe, reali
   Odată cu sosirea anotimpului rece apar și cazurile de gripă, caracterizate prin infecții ce afectează tractul respirator superior, care se răspândesc cu ușurință, în special prin tuse, strănut sau în urma contactului direct cu o persoană infectată.    Pentru cea mai mare parte a populației, efectele gripei nu sunt grave de obicei, însă în cazul persoanelor peste 65 de ani, al femeilor însărcinate și al bolnavilor cronici, cei care sunt cei mai vulnerabili în fața
   Companiile farmaceutice îşi asumă un plan extins până în 2020 de activități dedicate reducerii rezistenței la antimicrobiene. Înaintea întâlnirii la nivel înalt pe tema rezistenţei la antimicrobiene, din cadrul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (AGONU), treisprezece companii farmaceutice de vârf au prezentat un nou plan de acțiune, cu patru angajamente majore pentru reducerea rezistențeila antimicrobiene, pe care își propun să le îndeplinească pân
   Programul american”The National Cancer Moonshot”, coordonat de vicepreședintele SUA Joe Biden, își propune să accelereze lupta împotriva unuia dintre cei mai de temut dușmani ai omenirii, cancerul. Obiectivul este ambițios: în următorii cinci ani, eforturile pentru identificarea unui tratament pentru cancer să fie dublate. Cu alte cuvinte, 10 ani de cercetări în acest domeniu să fie comprimați în numai 5.    Lansat la începutul anului de către președintele SUA Bara
   La nivel mondial, mai puţin de jumătate dintre persoanele diagnosticate cu tuberculoză rezistentă la tratament sunt tratate şi vindecate cu succes. Tuberculoza este de asemenenea principala cauză de deces a persoanelor cu HIV, 1 din 4 decese ale persoanelor infectate cu HIV survenind din cauza tuberculozei.    Guvernul SUA şi comunitatea globală împărtăşesc o viziune a unei lumi fără tuberculoză. Pentru a realiza această viziune şi pentru a pune capăt deceselor cauzate
   În Statele Unite cheltuim peste trei trilioane de dolari anual pentru servicii de sănătate, iar costurile sunt în continuă creştere. Această sumă reprezintă peste 17% din PIB. În acelaşi timp, ne luptăm cu problema cheltuielilor excesive şi lipsa accesului multor americani la îngrijirea de care au nevoie. Deşi alocăm sume uriaşe pentru serviciile medicale, ne străduim constant să îmbunătăţim eficienţa sistemului medical american.    De exemplu, asemenea României,
   Deși în ultima vreme metodele de detoxifiere a organismului sunt din ce în ce mai multe și mai populare, potrivit lui Nick Teodorescu, Health Coach și creatorul Primordial, cel mai complex program de wellbeing și transformare integrativă pentru  corp, minte și suflet din România, este indicat să privim, într-adevăr, acest aspect cu maximă seriozitate și responsabilitate, fără a cădea, însă, victime unor persoane care, profitând de această adevărată modă, să ne vân
Intoleranța la lactoză sau alergia la laptele de vacă nedepistate la timp duc la puternice dezechilibre
   Dezechilibrele metabolice, puternicele dereglaje ale sistemului imunitar, afecțiunile diferitelor organe sau, pe termen lung, chiar apariția unor boli cronice grave, precum este și cancerul, se regăsesc printre principalele riscuri la care sunt supuși cei care suferă de intoleranță la lactoză sau alergie la lapte și nu iau măsuri, sau nu își depistează la timp această afecțiune, potrivit AlimenteSpeciale.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de pe piața loca
Interesul românilor pentru produsele dietetice crește cu peste 20% în perioada verii
   Care sunt cele mai mari pericole care se ascund în spatele produselor dietetice și care este adevărata semnificație a acestui termen în accepțiunea specialiștilor? Îndulcitorii naturali, uleiurile nehidrogenate, cerealele, pudrele, sucurile, supele sau laptele vegetal, în topul preferințelor consumatorilor în perioada verii.    În perioada verii, românii acordă un interes din ce în ce mai mare sănătății și aspectului fizic, vânzările de pe segme
Topul celor mai frecvente probleme de alimentație la copii - unde greșesc cel mai mult părinții
   Obezitatea, malnutriția, pubertatea precoce, rahitismul, retardul de creștere sau problemele psihologice, în topul principalelor afecțiuni care decurg dintr-un mod greșit de alimentație la copii    Laptele, cerealele, oul, soia, amidonul, nucile, alunele și susanul – alimentele cu cel mai mare grad alergen la copii   Deși în ultima perioadă a crescut semnificativ interesul pentru produsele speciale de nutriție dedicate copiilor, peste 50% dintre copiii

Pagina 3 din 15