Presa din Galați a funcționat în 2015 tot cu pumnul în gură – Raportul FreeEx   Pe lângă politizarea excesivă și coruperea economică, presa gălățeană continuă să sufere și de boala grea a autocenzurii, suferință provocată de sărăcia lucie din domeniu. Politicul din Galați a reușit cu succes să pună pumnul în gură presei locale, fapt constatat și de autorii raportului privind situația libertății de exprimare în România - FreeEx 2015-2016 - Libertatea Presei în România:

   Emisie radio blocată și plângere pentru agresiune, după criticarea primarului din Tecuci

   <<În iunie 2015, directorul Radio Tecuci, Cristian Pohrib, l-a acuzat într-o scrisoare deschisă pe primarul orașului, Gerhardt Daniel Țuchel (PNL), că punea presiune pe jurnaliștii critici la adresa lui și că a încercat să saboteze emisia radioului, după ce a fost criticat la știri. Pohrib a susținut că primarul a dispus blocarea emisiei prin deconectarea emițătorului de la sursa de energie electrică de către președintele asociației de locatari pe blocul căreia se afla antena radioului, și de către co-președintele PNL Tecuci, Liviu Butunoi. Directorul Radio Tecuci a relatat, în scrisoarea deschisă, că a fost anunțat de președintele asociației de locatari cu o zi înainte de blocarea emisiei că Primăria Tecuci trimisese o scrisoare în care susținea că radioul funcționa ilegal, fără autorizație pentru antena instalată pe bloc, dar că nu primise nicio notificare în acest sens. Primarul Tecuciului a negat acuzațiile, pentru Antena 3, declarând că erau „lucruri inventate”. Două luni mai târziu, un jurnalist Radio Tecuci și soția sa au depus plângere la Poliție, acuzând că au fost agresați de tatăl primarului din Tecuci și de verii acestuia. „Atmosfera este de teroare, de primitivism. Localităţile Ţepu şi Tecuci sunt stăpânite de familia primarului Daniel Ţuchel. Jurnalistul se afla într-o vizită de documentare în Ţepu. Se afla acolo a treia sau a patra oara, încearca să filmeze pentru un material despre abuzurile făcute de primar. Colegul meu bătut a mai depus plângere la poliţie împotriva edilului, însă acesta este protejat de organele judiciare, de Poliţie, de Parchet. Primarul din Tecuci face parte dintr-o familie de infractori”, a spus directorul Radio Tecuci>>.

 

   Raportul integral poate fi citit pe http://activewatch.ro/ro/freeex/publicatii/lansarea-raportului-freeex-2015-2016-libertatea-presei-in-romania/.