Primarul Pucheanu lasă și branduirea Galațiului pe mâna umei firme fără experiențăDupă ce a lăsat modernizarea plajei Dunărea pe mâna unei firme dubioase, primarul Ionuț Pucheanu se grăbește să dea ”o identitate vizuală” Galațiului cu o firmă fără experiență. Pentru 38.000 de lei, fără TVA, firma I.V. Future SRL va oferi gălățenilor ceva ce nici primarului nu-i este foarte clar. Inițial, primarul Ionuț Pucheanu a vorbit despre un logo, după care, la o emisiune tv, a bâlbâit despre ceva mai mult decât un logo. Comunicatul Primăriei, prin care ni se anunță selectarea firmei ilfovene după criteriul ”prețul cel mai scăzut”, vorbește despre ”Branding și identitate vizuală pentru Municipiul Galați”.

Pentru o astfel de ”achiziție”, un beneficiar normal organizează un concurs de proiecte și o dezbatere publică în urma cărora se alege cea mai de impact creație. Primarul Galațiului ne-a impus ca el să încredințeze branduirea bătrânului port de la Dunăre unei firme fără experiență și care a perceput prețul cel mai mic.

I.V. Future SRL a fost înființată în vara anului 2015, cu un capital social de 200 de lei, conform datelor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului. Asociatul principal este gălățeanul Vasiliu Ionuț, născut în anul 1985, care deține 55% din capitalul social al firmei. De asemenea, în firmă se mai regăsesc, în calitate de asociați, Dobre Crina-Violeta și un alt gălățean, Panait Cosmin-Florin. Firma, care are ca domeniu principal de activitate ”realizarea soft-ului la comandă”, are sediul social în satul Ordoreanu, comuna Clinceni, județul Ilfov și un punct de lucru în Galați. Primul an de activitate al celebrei firme, 2015, a fost încheiat cu un profit de 48.763 lei, la o cifră de afaceri de 77.140 lei, pentru ca anul următor să-i aducă o pierdere de 24.344 lei, la o cifră de afaceri de 217.965 lei.

S.Ț.