Filmul ”Poveste de dragoste” - al Cristinei Iacob - va rula la Galați   Cel mai recent film românesc lansat în cinematografe de regizoarea gălățeancă Cristina Iacob va fi prezentat la noul Cinema 3D din incinta Casei de Cultură.

   Poveste de dragoste rulează începând de vineri, 11 decembrie. Miercuri, 16 decembrie, de la ora 20,30, Cristina Iacob va veni la proiecție, pentru o discuție cu publicul.

   “Mă bucur foarte mult că pot să vin acasă, la Galați, să îmi prezint filmul în fața publicului. Mi-am dorit acest moment și sunt extrem de fericită că în sfârșit, orașul în care am crescut și unde am învățat să iubesc filmul, are un cinematograf. Mulțumesc tuturor celor care au ajutat la împlinirea acestui vis. Anul trecut am ajuns la Galați cu filmul #Selfie, într-o proiecție specială. Oamenii au fost foarte primitori și s-au bucurat de filmul meu. Îmi doresc să le aduc aceeași bucurie și de data aceasta”, spuneCristina Iacob.

   Din 27 noiembrie, Poveste de dragoste rulează în cinematografele din România. Îndoar 10 zile de la premieră, filmul a adunat până acum peste 14.000 de spectatori.

   Filmul spune povestea lui Sebastian (DragoșBucur) și a Apriliei (RalucaAprodu), un cuplu ce începe o frumoasă poveste de dragoste.  Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influență a trei bărbați cu personalități puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viața de adult și alegerile unei inimi de copilă. E vremea Crăciunului și viața îi rezervă acestei tinere frumoase și talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească.

   “Poveste de dragoste” a rulat în premieră internațională în cadrul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiția internațională. Deasemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internațional de Film de la Montreal și în cadrul celei de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Portobello.

   Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob și Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepție. Imaginea îi aparține lui ViorelSergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru și CătălinCristuțiu, iar muzica original aparține HaHaHa Production. Sunet, DragoșStanomir, iar mixajul, Cristinel Șirli (Creative Sound).

   Cristina Iacob este o tânără regizoare și scenaristă din Galați, licențiată în regie de film și absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film.

   A regizat până în prezent 3 lung metraje: “#Selfie” (cu: Crina Semciuc, Olimpia Melinte), “Poveste de dragoste“(cu: Raluca Aprodu, Dragoș Bucur), și sequelul de la “#Selfie” , “#Selfie2”, care a fost filmat în acest an și acum se află în postproducție.