Călătorie spre centrul pământului - un spectacol 3D la Teatrul Gulliver   Începutul de an aduce un spectacol fascinant la Teatrul de Păpuşi „Gulliver”. În această duminică, la orele 10.30 şi 12.00, sunteţi aşteptaţi la premiera excepţională a spectacolului tridimensional „Călătorie spre centrul pământului”, după Jules Verne.

   O colaborare inedită între trupa de actori a Teatrului Gulliver din Galați cu regizorul Radu Dinulescu și cineastcu ul belgian Armand Richelet-Kleinberg, cel care semnează animația 3D stereoscopică, realizarea filmului, muzicii și a coloanei sonore. Păpuşile care ne conduc în această minunată aventură spre centrul pământului au fost realizate de scenograful Vlad Tănase şi prind viaţă prin mânuirea iscusită a actriţelor Adina Ariton, Elena Marin, Gina Geru şi Ramona Păuc, în timp ce vocea prezentatorului este dată de actorul Marian Sterian.

   În montarea de la Gulliver regăsim doi oameni și o calăuză care încearcă să ajungă, prin craterul unui vulcan, direct în centrul ”incandescent” al pământului, în ciuda tuturor teoriilor stiințifice. Un subiect pasionant, plin de posibilități, pentru un spectacol de teatru care îmbină tehnica cinematografului 3D cu poezia spectacolului viu, cu păpuși și obiecte. O experiență unică, prima de acest gen din lume, un spectacol la modă care poate satisface gusturile tuturor generațiilor.

   Pentru vizionarea acestui spectacol-eveniment, publicul va primi ochelari 3D activi cu care vor urmări imaginile tridimensionale proiectate pe un ecran din pânză, în spatele căruia, sub o lumină specială, sunt mânuite păpuşile.

   Este pentru prima dată când regizorul Radu Dinulescu montează un spectacol la Teatrul Gulliver. Radu Dinulescu este unul dintre cei mai apreciaţi şi premiaţi regizori români la nivel naţional, dar şi internaţional, spectacolele acestuia fiind nelipsite de la Festivalul din Avignon, Franţa, cel mai mare festival de teatru din Europa.

   Reprezentaţiile vor avea loc în Sala Studio a Teatrului Dramatic şi se adresează copiilor cu vârsta de peste 8 ani. Biletele se pot cumpăra înainte de începerea spectacolelor, preţul acestora fiind de 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi.

   În scurt timp, actorii de la Gulliver vor începe repetiţiile pentru „Cenăşăreasa”, un spectacol care va fi pus în scenă la cererea publicului. În plus, pregătirile pentru  ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” sunt în toi. Festivalul va avea loc în perioada 16-21 mai şi îşi propune să aducă în faţa publicului gălăţean, pe lângă spectacolele pentru copii şi adulţi, şi o varietate de activităţi în aer liber destinate celor mici.