O aventură oceanică incredibilă: Lambert Wilson și Audrey Tautou sunt Cousteau și soția lui în OdiseeaVino la cinematograf să afli povestea personajului care, unora dintre noi, le-a însoțit toată copilăria: Odiseea, incredibila aventură a Comandantului Jacques-Yves Cousteau, distribuită de Independența Film.

Un film cu Lambert Wilson (Matrix Reloaded, Flawless, Babylon A.D., Of Gods and Men, Catwoman) în rolul exploratorului ș iAudrey Tautou (Amelie, The Da Vinci Code) în rolul soției. Regizat de Jérôme Salle.

Lambert Wilson este Jacques-Yves Cousteau

Regizorul spune despre actorul pe care l-a ales să-l joace pe Cousteau că posedă ceea ce el apreciază cel mai mult la anglo-saxoni: „o combinație între talent, modestie și respect pentru echipă”.

Pentru Lambert Wilson a fost și un efort fizic enorm. A trebuit să țină o dietă draconică pentru a arăta doar piele și os, la fel cum era Jacques-Yves Cousteau. „În timpul filmărilor era mereu înfometat. Nu mânca și nu bea aproape nimic. Îi era foame tot timpul. Dar ăsta a fost prețul pentru a deveni Cousteau. În condițiile în care, subliniez, nu au deloc aceeaș iconformație”.

Audrey Tautou este Simone, soția lui Cousteau

„Audrey Tautou și Simone (a doua soție a exploratorului - n. red.) au multe lucruri în comun”, spune regizorul. „În primul rând, ambele sunt foarte independente, genul acela de independența franțuzească. Ambele sunt destul de rebele. Adesea cam vorbărețe, dar foarte modeste. Altă trăsătură comună: abilitatea de a-și găsi locul într-o lume masculină. Au fost foarte puține fete în echipă, iar Audrey și-a găsit imediat locul la masa plină de bărbați. Și, nu în ultimul rând, ca și soția lui Cousteau, și lui Audrey îi place marea. E un navigator adevărat. Am văzut-o în timpul unei furtuni în Antarctica: vântul sufla cu peste 80 de noduri, dar ea nu s-a lăsat deloc impresionată”, își amintește Salle.

Odiseea / L'odyssée / The Odyssey (2016) este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unorpremii internaționale prestigioase.

Anca Romanescu