„Rock Art Show” - o poveste cu pitecantropi  într-o montare complexă pe scena Dramaticului gălățeanTeatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă sâmbătă și duminică, 21 și 22 septembrie, la ora 19:00, întâia premieră a Stagiunii 2019/2020: „Rock Art Show”.

„Rock Art Show” este „un mini-serial pre-istoric și post-teatral” după „Desene rupestre”, de Dumitru Solomon, în montarea tinerei regizoare Ciocîrlan, aflată la prima colaborare cu Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. În distribuție: Vlad Volf, Vlad Ajder, Adelin Ilie, Cristina Uja-Neagu, Corina Borș, Flavia Călin, Elena Ghinea, Ciprian Brașoveanu.

Construit pe structura unui serial TV și comprimat într-un spectacol de o oră și jumătate, „Rock Art Show” este o producție complexă atât din punct de vedere artistic, incluzând secvențe de teatru, dans și pantomimă, cât și din punct de vedere tehnic, folosind videoproiecții, animații, amplificare, supratitrare etc.

„E modalitatea prin care eu vreau să dialoghez cu spectatorul și să îi ofer tot felul de propuneri pe o temă, de pildă, ce ne diferențiază pe noi de strămoșii noștri? (…) Povestea spectacolului se desfășoară pe două planuri. Există un plan al preistoriei, al pitecantropilor, pentru că subiectul se învârte în jurul oamenilor din preistorie sau, mai degrabă, a felului în care noi le percepem existența. Acest plan este vizual și fizic. Al doilea plan este cel al oamenilor moderni, al speakerilor, cei care narează, ca un voice over, fiecare episod în parte. Un plan auditiv. Nu îi vedem, dar îi auzim. Ne sunt și nu ne sunt aproape, în același timp”, a declarat Ciocîrlan într-un interviu acordat pentru site-ul Dramaticului gălățean.

Spectacolul „Rock Art Show” este tragicomedie, are o durată de o oră și jumătate și nu are pauză. Detalii despre spectacol pot fi găsite aici.

Despre autor:

Dumitru Solomon a fost un dramaturg, eseist și cronicar român născut în Galați, în 1932. A scris piese de teatru, eseuri, romane și cronici teatrale și a fost profesor de dramaturgie la Academia de Teatru și Film (în prezent, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, București). A decedat în 2003 în București.

Despre regizor:

„Rock Art Show” este al cincilea spectacol din cariera regizoarei Ciocîrlan, care a mai montat la Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, Teatrul Excelsior București și Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova. A cules lauri pentru regie la numeroase festivaluri de teatru din țară, inclusiv la Festivalul Național de Comedie de la Galați, unde a obținut Premiul special al juriului, la ediția din 2017, pentru spectacolul „Ei, și?”.