Festivalul de Teatru Contemporan pentru Adolescenți – la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”  Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, organizează, în perioada 11-12 mai 2020, Festivalul de teatru contemporan pentru adolescenți (FTCA) –ediția I. FTCA este un concurs de exprimare prin artele spectacolului deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani. Festivalul-concurs are două secțiuni: individual și grup.

Concurenții trebuie să construiască un performance original cu durata de minimum 10 minute și maximum 45 de minute pe o temă la alegere și folosindu-se de oricare dintre mijloacele de exprimare artistică.

Încurajăm tinerii să comunice prin performance despre ei, despre problemele lor, despre familie, prieteni, școală, despre orașul lor, norme, societate, despre iubire, carieră, viitor, despre tot ceea ce îi interesează, îi preocupă sau le populează universul.

Tinerii care doresc să se înscrie la FTCA trebuie să trimită o scrisoare de intenție sau un pitch video de maximum două minute în care să explice tema aleasă și structura propriului performance. Scrisorile de intenție sau pitch-urile video trebuie să fie trimise până la data de 15 martie 2020, inclusiv, pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Toate propunerile primite vor fi analizate de un juriu compus din artiști profesioniști și profesori de arte. Candidații care vor trece de etapa preselecției vor fi invitați la un interviu, pe data de 25 martie 2020. Selecția finală va fi anunțată pe data de 27 martie 2020.

Ulterior, concurenții selectați vor beneficia de sprijin și îndrumare din partea studenților Facultății de Arte a Universității „Dunărea de Jos” în toate etapele de construire a performance-ului: scriere dramatică, lectură, repetiții în decor marcat, alegerea decorului și a costumelor (acolo unde acestea sunt necesare), repetiții de mișcare, repetiții generale.