Sereistul reformat de la Finanțe și-a albit declarația de avere și a rămas cu beizadeaua la vedere

   Pe fostul director al DGFP Lucian Domnițeanu, dispărut într-o funcție de șef de serviciu la Soluționarea Contestațiilor, îl aduce în prim-plan beizadeaua. Alexandru Domnițeanu, pe care taică-său îl ține la studii în Elveția, și-a pus poalele în cap la Mamaia. Sâmbătă noaptea, beat mangă, tânărul Domnițeanu a produs un accident rutier în nordul stațiunii, pe care l-a transformat, apoi, într-un spectacol mediatic. Cu o alcoolemie de 0,70, beizadeaua a lovit un taxi și apoi a vrut să fugă de la locul accidentului. Domnițeanu și prietenul său au dat un adevărat spectacol în fața polițiștilor, filmat de o televiziune locală, din care n-au lipsit invocarea numelui și funcției trecute a tatălui. Spectacolul de prost gust dat de beizadea a aparut în presa constănțeană: http://www.reporterntv.ro/stire/doua-beizadele-din-galati-scandal-monstru-in-mamaia-tinerii-bauti-au-provocat-un-accident-i-au-sfidat-pe-politisti-si-i-au-agresat-pe-jurnalisti .

 

   Maestrul returnărilor de TVA a rămas sărac în declarația de avere

  ”Operă” a senatorului PSD Gheorghe Saghian, Lucian Domnițeanu a deținut în două rânduri funcția de director al DGFP Galați, înainte de regionalizarea direcțiilor financiare. După regionalizare, acesta a deținut funcția de șef adjunct la Inspecția fiscală Contribuabili Mijlocii, la finațele județene, iar acum s-a disimulat în masa funcționarilor de la finanțele regionale. Înainte de acest pas, fostul ofițer SRI a început și operațiunea de albire a declarației sale de avere. Dacă sereistul reformat deținea o casă de vacanță în Deltă, o vilă de la Vega”93, în Bariera Traian, un VW Tuareg și un Logan, rand pe rând, toate aceste bunuri au dispărut spre necunoscute persoane fizice, după cum reiese din declarația de avere din 2014. Și mai interesant este că un împrumut de 180.000 de euro, făcut de Domnițeanu în 2010 la BCR, a fost preluat de către o ”persoană fizică”. Dacă mai punem la socoteală și faptul că acesta a părăsit firma Domnys SRL în urmă cu ceva ani, toate acestea ne duc cu gândul la o albire înainte de întâlnirea ”amoroasă” cu doamna legată la ochi.

    

   Domnițianu a servit și PSD și PDL

   Numele lui Domnițeanu este legat de mai multe dosare suspecte privind returnarea de TVA. Chiar și firma sa, Domnys SRL, a beneficiat de o returnare de TVA, în valoare de două miliarde de lei vechi, despre care beneficiarul nu-și amintea. De pixul lui Domnițeanu a depins și returnarea de TVA, de 20 de miliarde lei, în favoarea firmei tecucene Mobimod, care face obiectul unui dosar penal. Principalul beneficiar, fostul director de la Drumuri și Poduri, Tudor Lucian, este un apropiat al greilor PSD Dan Nica și Gheorghe Saghian. Tot Lucian Domnițeanu s-a făcut preș, din poziția de director, pentru ca peste 100 de miliarde de lei vechi, din returnări de TVA, să ajungă în conturile firmei lui Mircea Toader, Agroport SA. Pentru că inspectorii fiscali au insistat să facă un control încrucișat la furnizorii de cereale ai Agroport SA, Domnițianu s-a întors din concediu special pentru a facilita urgentarea returnării de TVA. Fost ofițer SRI, în domeniul economic, până în urmă cu vreo zece ani, Lucian Domnițeanu a fost eliminat din serviciul secret pentru că trafica informațiile obținute.

   Sorin Țiței