Directorul Ecosal și-a făcut cârciumă de lux în București cu angajați ai firmei CL Galați   Ionuț Pucheanu, directorul firmei de curățenie a municipalității, Ecosal SA, și candidatul de primar al PSD, a folosit angajați din subordine pentru amenajarea unui restaurant de lux în București. Șeful tineretului pesedist municipal, crescut și educat bine de liderul filialei gălățene, Dan Nica, își folosește soția ca intermediară pentru a toca niște bani publici.

   C House Lounge Restaurant Bucharest se află pe strada Pictor Arthur Verona nr.2, în plin centru al Capitalei, la doi pași de bulevartdul Magheru. Firma care administrează cârciuma de lux a tânărului director pesedist este C House Lounge Café SRL și a fost înregistrată la începutul anului în curs. Sediul social al firmei aparține Sterianei Pucheanu, mama șefului TSD. Dan Dobrea, deținătorul cafenelei C House din Galați, care este nașul de cununie al cuplului Mirela și Ionuț Pucheanu și lider local al UNPR, deține 47% din capitalul social al firmei. Mirela Pucheanu, soția directorului Ecosal, deține 33% din capitalul social, iar Dimitrios Popa este posesorul a 20 de procente. Ultimul, în vârstă de 19 ani, pare mai mult intermediarul unui personaj care nu dorește să apară pe față în acționariat.

   Lucrările de tâmplărie, zugrăvelile interioare și exterioare și tot ce înseamnă curățenia casei care găzduiește restaurantul de lux au fost efectuate de angajați ai Ecosal și au fost susținute din bani publici. Prin intermediul nașului de cununie, Ionuț Pucheanu, care a evitat orice explicație, ne-a anunțat că muncitorii firmei municipalității au lucrat doar la ușile localului. Asta, în condițiile în care soția tânărului pesedist, care este educatoare, apare ca fiind și administratoarea firmei ce deține C Directorul Ecosal și-a făcut cârciumă de lux în București cu angajați ai firmei CL GalațiHouse Lounge Restaurant Bucharest. Chiria pentru sediul restaurantului, o casă interbelică  aflată în zona de lux a Bucureștiului, este estimată la 5.000-10.000 de euro pe lună.

 

   Pucheanu și-a- dotat nevasta cu cârciumă după modelul primarului Marius Stan

  Formula folosită de directorul Ecosal este patentată de primarul Marius Stan, de la UNPR. Inițial, soția edilului șef, Simona Stan, apărea în acționariatul firmei ce administrează cafeneua Doors. După mai multe scandaluri de presă, Marius Stan a anuțat că și-a retras consoarta din patronatul cârciumii. După un timp, pasiunea Simonei Stan pentru cârciumăreală a fost satisfăcută prin închirierea spațiului cu pistă de popice de la complexul Viva, aparținând lui Corneliu Istrate, patronul firmei de construcții Vega”93. Problema primarului Marius Stan este că, în ultima perioadă, firma familiei lui Corneliu Istrate a câștigat mai multe contracte cu Primăria Galați.

    Sorin Țiței