Micul Napoleon al termiei Sinan Mustafa câștigă doar 747 lei pe an din propriile firmele   Directorul general al Electrocentrale Galați, economistul Sinan Mustafa, pare întruchiparea competenței în materie de administrare a unei firme. Afirmația se bazează pe faptul că acest mic Napoleon al termiei câștigă lunar peste 27.000 lei din exercitarea unor funcții administrative: director general al Electrocentrale Galați, de unde câștigă puțin peste 11.000 lei pentru o activitate ce rar depășește o săptămână pe lună; director general al Servicii Energetice Dobrogea SA - 4.699 lei pe lună; administrator special la Servicii Energetice Muntenia SA – 4.721 lei pe lună; administrator special al Servicii Energetice Dobrogea SA – 4.837 lei pe lună, și cel mai puțin, 2.428 lei pe lună, ca administrator la Uzina Termoelectrică Midia SA.

   Pe cât de valoros este în administrarea firmelor în majoritate cu capital public, pe atât de neîndemânatic pare în administrarea propriilor firme. Din ultima declarație de interese depusă de Sinan Mustafa reiese că acesta este și administratorul a două firme ce îi aparțin. Kral Autointermed srl, firmă deschisă în anul 2004, se află în procedura de lichidare. Funcțională este, însă, HSS Best Automotive srl, firmă care se ocupă cu vânzarea de autoturisme la mâna a doua. Din această firmă, Sinan Mustafa a câștigat 747 lei, în 2015, după cum afirmă în declarația de avere, dar omite să o facă în cea de interese. HSS Best Automotive srl îi aparține în totalitate lui Sinan Mustafa, după cum reiese din datele de la Registrul Comerțului, și funcționa în pierdere până în 2015. Astfel, în 2013, la o cifră de afaceri de 489.457 lei, firma produce o pierdere de 25.457 lei. În 2014, situație firmei este și mai rea: la o cifră de afaceri de 23.602 lei, pierderea este de 6.810 lei. Deci, micul Napoleon al termiei își abandonează propriile afaceri pentru binele public concretizat, în special, în livrarea agentului termic primar către gălățeni.

   Ca orice afacerist care se respectă, Sinan Mustafa are și două împrumuturi bancare, sumele fiind trecute criptat în declarația sa de avere. Astfel, aflăm că, în 2006, Sinan Mustafa a contractat un credit de 73.089.43(?) euro, scadent în 2026, iar în 2008 un altul în valoare de 317.34(?) euro, scadent în 2027, ambele la Unicredit Țiriac Bank SA. Cum ultimele două cifre din sumele expuse mai sus credem că nu pot fi eurocenți, suntem siguri că economistul Sinan Mustafa a folosit o cheie de criptare în declarația publică de avere.

 

   S.Ț.