Procurorul DIICOT Cărare a inventat un grup criminal organizat ca să mascheze corupția din Justiția gălățeană   Jalea din parchetele gălățene este cel mai bine ilustrată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)-Secția Teritorială. Aici, procurorul șef de secție Sorin Cărare face un spectacol de zile mari, sub privirile îngăduitoare ale celorlalți reprezentanți ai Justiției: urmărește denunțătorii și protejază infractorii, face show-uri cu fetițe vesele și cu traficanți moldoveni, aleargă avocați cu pistolul din dotare și multe alte nefăcute în acest colț de țară.

 

   Procurorul Sorin Cărare a cerut ascultarea fară mandat a telefoanelor denunțătorului din dosarul traficării permiselor auto

   Dosarul traficanților de permise auto, ratat de Justiția gălățeană tocmai din cauza corupției din sistem, l-a avut ca păpușar pe procurorul Sorin Cărare. Acesta a inventat un grup de crimă organizată, format din politiști, oameni de afaceri și avocați, care a fost cercetat pentru ”șantaj și deținerea fără drept de echipamente și dispozitive în vederea interceptarii ilegale”. Câțiva judiciariști din subordinea lui Cărare s-au ”autosesizat” că există un grup de cetățeni care ”acționează în scopul obținerii de importante avantaje materiale prin șantajarea reprezentanților principalelor autorități ale statului și reprezentanți ai unor agenți economici”. La scurt timp, în acest dosar de cercetare penală a fost introdus și Ionel Roșeț, martorul denunțător din dosarul traficanților de premise auto. Roșeț a devenit suspect în dosarul închipuit de crimă organizată, după cum scrie cu mâna lui procurorul Sorin Cărare, doar pentru că a făcut plângere împotriva prim-procurorului Neculai Jalbă, ocrotitorul polițiștilor și interlopilor care traficau permise auto, dar și împotriva altor polițiști și magistrați. ”Activitatea infracțională a grupării se concentrează asupra înlăturării frauduloase de la conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci a prim procurorului Jalbă Neculai, aceasta după ce au determinat cercetarea șefului Poliției municipiului Tecuci, comisar șef Balcan Florin, pe cale ierarhică, urmată de o posibilă destituire din funcție a acestuia. La grupul infracțional a aderat și numitul Roșet Ionel Giani, care la data de 20.02.2013 a formulat denunț la DIICOT ST Galați prin care semnalează activitatea infracțională a numiților Jalbă Neculai și Balcan Florin invocând comportament abuziv al celor doi în raport cu propriile interese”, scria procurorul Sorin Cărare în motivarea faptului că a cerut ascultarea telefoanelor lui Ionel Roșeț fără autorizație de la judecător, autorizație care ”ar întârzia în mod evident mersul anchetei”. Procuroru Cărare nu se opreșete aici și, pe numele unui polițist de la ”doi ș-un sfert” care a acționat de bună credință în dosarul traficării permiselor auto, trece numarul de telefon al mamei lui Ionel Roșeț în vederea spionării convorbirilor fără autorizație de la un judecător.

 

   Procurorul DIICOT Cărare a acționat pentru protejarea procurorului Jalbă-pionul principal din dosarul permiselor auto

   Una dintre cele mai mari afaceri privind eliberarea contra şpagă a permiselor auto, de talia celor din Bucureşti sau Piteşti, a fost investigată doar până la prinderea în flagrant a unui om de legătură. Pintilie Ion, zis Ţăranul, interlop local, intermediarul care livra şpaga poliţiştilor de la Rutieră, a fost arestat în baza mărturiilor şi acțiunilor sub acoperire ale tecuceanului Ionel Roșeț. Dosarul penal privind traficanţii de permise auto de la Tecuci nu s-ar fi oprit la intermediarul Pintilie Ion, dacă pe teren nu ar fi acţionat ofiţerul Paul Mogoș, de la Direcția Generală de Informații și Protecție Internă (DGIPI) Galați, fostul ”Doi și-un sfert”. Acesta îi urmărea pe cei care traficau permisele auto şi tot el a fost cel care i-a anunţat pe poliţiştii corupţi că urmau să fie atraşi într-o capcană, atunci când vor primi şpaga.

   Pionul principal, în afara polițiștilor corupți care au ratat flagrantul în urma căuia a fost prins doar ”cărăușul” Pintilie Ion, este Neculai Jalbă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci. Din dosarul singurului fraier ”căzut” la flagrant, Pintilie Ion, zis Țăranul, reiese că acesta se afla în relații strânse cu prim-procurorul Jalbă. În una dintre multele stenograme din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Galați apare o convorbire între procurorul Jalbă și infractorul Pintilie. Jalbă: ”Salut, Ioane! Adu-mi și mie, urgent, două verze, că am musafiri!”. Pintilie, care are salvat numărul de telefon al procurorului cu grupul de litere TDA, după numărul de la mașina acestuia: ”Da, tată! Vin imediat!” Și convorbirea continuă în același limbaj codificat. De altfel, în mașina lui Pintilie au fost găsite mai multe acte din dosare aflate în lucru la Parchetul tecucean, printre care și dosarul 3.016/P/2009, avându-l ca subiect pe Dănăilă Costică. Tot din stenograme reiese că Pintilie se trăgea de șireturi și cu adjunctul de la acea dată al șefului Poliției Tecuci, Ionel Flechea, care îi cerea să-i pună în portbagaj ceva bun.

   Sorin Țiței