Primarul Pucheanu a moștenit apucăturile lui Marius Stan și ține Radio Galați cuplat la fondurile publiceRadio Galați continuă să dețină monopolul organizării de evenimente la Galați. Asta, chiar după plecarea din funcție a protectorului instituției media, Marius Stan. Recuplarea la banul public a Radio Galați a fost intermediată de aghiotantul lui Dragnea, turnătorul la Securitate Florin Pâslaru. Împăcarea între pesediștii gălățeni și Radio Galați s-a făcut în ciuda afirmațiilor dure ale președintelui Organizației Municipale a PSD, Florin Popa. Acesta spunea, la Realitatea TV Galați-Brăila, că ex-primarul Marius Stan a plătit sume uriașe către Radio Galați pentru realizarea unor spectacole în aer liber: ”Pentru spectacolul <<1 Mai Altfel>>, Primăria a plătit suma de 164.146 RON plus TVA, adică peste două miliarde de lei vechi, pe o reţetă de spectacol compusă din: Teatru pentru copii din Bârlad, Magicianul Ciufulici, Ansamblul Ciobănaşul, Ill Queens, Trupele Maxim şi Talisman şi personaje pe picioroange. În 2015, alte trei astfel de spectacole au fost finanţate din bani publici, cu încredinţare directă către aceeaşi firmă, SC Radio Galaţi SRL. Fiecare spectacol a costat municipalitatea peste două miliarde de lei vechi, sume cu TVA inclus. În urmă cu câteva zile, cotidianul “Viaţă Liberă” dezvăluia faptul că Marius Stan plătise către Radio Galaţi Media SRL suma de 106.306 RON plus TVA pentru <<Realizare Raport Primar>>, pentru servicii de machetare şi tipărire. Cu toate acestea, pentru tipărire s-ar mai fi plătit bani şi către alte societăţi comerciale”.

”Poveste de iarnă” și ”Spectacol 1 Mai 2017” ne mai costă 76.000 euro (fără TVA) din bugetul local

Problema nu este faptul că Radio Galați este singurul câștigător al acestor contracte pe bani publici, ci faptul că oferta de bani a Primăriei Galați este mult prea generoasă pentru programul însăilat de Radio Galați. ”Poveste de iarnă”, începutul poveștii de dragoste dintre primarul Pucheanu și Radio Galați, ne-a costat aproape 59.000 de euro, fără TVA, și nimemi nu-și mai amintește, după cinci luni, de vreun moment deosebit oferit gălățenilor.

Radio Galați nu a ratat nici oferta Primăriei de Ziua Internațională a Muncii, concretizată într-un contract câștigat prin procedură simplificată, o formă mascată de încredințare directă, în valoare de 17.200 de euro, fără TVA. Programul zilei de 1 Mai 2017 cuprinde: <<18:00 – 18:40 – Teatrul de Păpuși pentru copii "Asicius cel Năzdrăvan"(40 min.); 18:40 – 19:00 – Ansamblul de chitară "Blue Danubiu Band"(20 min.); 19:00 - 19:30 -  Muzică ușoară pentru copii – școala muzicală "Voces School" (30 min.); 19:30 - 19:50 - Dans tematic cu trupa "Fantastic Art"(20 min.); 19:50 – 20:30 – Trupa "Social Act Theatre" - Impro muncitoresc (40 min.) "Improvizăm cu drag și spor pentru țară și popor!" și 20:30 – 21:30 – Recital Corina (60 min.)>>. Cum singurul invitat din afara Galațiului, cântăreața Corina, percepe un tarif de până în 2.000 de euro, cu două dansatoare la pachet, după cum reiese din site-urile de impresariat, este greu de crezut că ”Spectacol 1 Mai 2017” poate costa mai mult de 7.000 de euro. Asta înseamnă că primarul Ionuț Pucheanu își asigură influență la Radio Galați printr-un contract care îi aduce instituției media un profit de 10.000 de euro.

S.Ț.