Spiderman Bacalbașa va duce clovneria PSD pe cele mai înalte culmi ale politicii românești, în băncile Parlamentului. Chiar dacă situația este tragică, iubitorul gălățean de ”pesedeu” nu se va lăsa până cand locul patru de pe lista partidului pentru Camera Deputaților nu va avea acoperire în voturi. Asta, pentru a-i sorbi, în viitorul apropiat, aberațiile pe care le va perora de la pupitrul Parlamentului. Nu mai contează faptul că acolo unde a făcut politică Nicolae Bacalbașa a reușit doar învrăjbirea oamenilor, cu rezultate zero în administrație. La Spitalul Județean ”Sf. Apostol Andrei” a introdus prigoana politică și a blocat sistemul informatic al instituției, pentru ca apoi, în calitate de președinte al Consiliului Județean Galați să introducă un sistem securistic de urmărire a angajaților, copiat parcă din perioada în care dădea note informative la Securitate, fără a avea vreo realizare în domeniul administrativ.
Bacalbașa nu și-a limpezit implicarea în dosarul penal în care este cercetat medicul Călin Doboș
Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați protejază de peste trei ani dosarul penal al medicului Călin Doboș, din cauza implicării în cazul de malpraxis a lui Nicolae Bacalbașa. Anestezistul Nicolae Bacalbașa, care ar fi trebuit să-l deconspire pe medicul care făcea operații ilegale, avea contract cu clinica Hyperion, reprezentată de Călin Doboș și de socrul său Ionel Nină, încă din anul 2009, luna octombrie. Mai mult, anestezistul Bacalbașa a ținut să-și treacă în contract și calitatea de membru al Colegiului Medicilor:”...în calitate de medic primar ATI, având Certificat de Membru al Colegiului Medicilor Galați nr. 443 din data de 16.05.2008”. Acest act atestă faptul că actualul președinte al Consiliului Județului Galați, medicul Nicolae Bacalbașa, a fost complicele lui Doboș, atunci când acesta exercita fără drept specialitatea de chirurg estetician. Cu alte cuvinte, membrul Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor din Galați, Nicolae Bacalbașa, închidea ochii, contra cost, atunci când specialistul în chirurgie maxilo-facială, Călin Doboș, făcea operații de chirurgie estetică. Banii l-au determinat pe anestezistul Bacalbașa, care ar fi trebuit să intervină pentru stoparea activității medicale ilegale, să devină complicele lui Doboș. Mai mult, după cum reiese din contract, serviciile de anestezie ale lui Bacalbașa erau plătite cu o sumă ridicolă, de doar 100 de lei pe lună. ”Eu, Dobrovici-Bacalbașa Nicolae, în calitate de medic primar ATI, mă oblig să prestez servicii de medicină, lunar, la Societatea Civilă Medicală Dr. Doboș și Asociații, Clinica Hyperion, în schimbul sumei de 100 (una suta) lei/lună la solicitarea verbală a D-lui Dr. Nina Ionel”. Suma ridicolă trecută în contract demonstrează că anestezistul a fost plătit la negru pentru actele medicale la care lua parte. Un indiciu în acest sens este prețul imens plătit de tânăra decedată pentru operația de liposucție, de peste 4.000 de euro.
Președinția CJ Galați a lui Bacalbașa a fost un calvar chiar și pentru pesediști
Timp de patru ani, atât cât a durat mandatul său de președinte al Consiliului Județului Galați, Nicolae Bacalbașa și-a folosit energia pentru a se răzbuna pe predecesorul său și pentru a-și spiona angajații, fără a avea rezultate în administrație. ”Războaiele” lui spiderman de Galați i-au dus la exasperare pe șefii săi de partid, care organizau mult mai greu tunurile financiare obișnuite. Mai mult, Bacalbașa a păgubit instituția, după cum a constatat Camera de Conturi, pentru a-și acoperi drumurile pe care le făcea cu mașinile CJ la emisiunile tv ”Te pui cu blondele”.
”Sovieticul” Bacalbașa a ras cu simț de răspundere calculatoarele din spital
Directoratul medicului Nicolae Bacalbașa a fost un dezastru pentru Spitalul Clinic de Urgență Galați. Printr-o semnătură, managerul Nicolae Bacalbașa a lăsat unitatea medicală fără sistemul informatic integrat, absolut necesar pentru un act medical de calitate. Gestul directorului Nicolae Bacalbașa a dus, apoi, la executarea spitalului cu suma de 12,4 miliarde de lei vechi.
Dintr-un raport al Camerei de Conturi Galați reiese că: ”Prin adresa nr. 993/01.11.2004, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență <<Sf. Apostol Andrei>> , reprezentată prin dr. Bacalbașa Nicolae – director general la acea dată, a denunțat unilateral contractul încheiat pentru pachetul informatic Hospital Manager”. Implementarea sistemului informatic integrat Hospital Manager, în Spitalul de Urgență, a început în anul 2002 și a fost realizată de firma bucureșteană Info World SRL. Contractul prevedea închirierea pachetului informatic și echipamente hardware pentru 65 de posturi de lucru. Până și auditul Camerei de Conturi a consemnat beneficiile unui astfel de sistem informatic: ”Prin implementarea și utilizarea acestei soluții informatice, fiecare proces din cadrul spitalului va fi gestionat de o componentă dedicată, acest lucru ducând la integrarea complexă a datelor, la unicitatea și acuratețea lor”. Numai directorul Bacalbașa nu a înțeles la ce folosesc calculatoarele și bazele de date și, inexplicabil, a renunțat la contractul cu firma bucureșteană. Actul inconștient al managerului Bacalbașa a dus la o serie de procese pierdute de spital. Astfel că, în final, Spitalul de Urgență a trebuit să plătească către Info World SRL suma de 1.238.378 lei. De parcă paguba produsă de Nicolae Bacalbașa nu ar fi fost suficientă, din raport reiese că Spitalul Județean ar fi rămas cu echipamentul IT, în anul 2006, dacă nu ar fi intervenit încetarea unilaterală a contractului.
S.Ț.