Fostul PDSR-ist Dan Dobrea va renunţa la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a UNPR, dacă partidul pe care îl păstoreşte nu va obţine un scor de cel puţin 12% la alegerile locale, din luna iunie. Progresistul a declarat, în schimb, că nu vizează vreo funcţie în administraţia publică gălăţeană, iar persoanele ce se vor afla pe listele de consilieri locali şi judeţeni trebuie să dea dovadă de „profesionalism în domeniile în care activează şi să promoveze politica partidului”. „Va fi o campanie electorală deloc frumoasă. Noi, însă, nu vom face o campanie agresivă şi nu vom arunca cu invective. Va fi o luptă între profesionalism şi politicianism, precum şi între responsabilitate şi populism. Ne asumăm statutul de trădători, aşa cum am fost numiţi. Mai exact, de trădători ai unor interese de grup sau a camarilei de partid”, a spus Dan Dobrea.
Progresistul a precizat că UNPR va colabora cu PDL, pe plan local, doar în baza unui protocol, principala condiţie impusă PDL-iştilor fiind adoptarea legii privind impozitarea averilor mari şi foarte mari. „E vorba, în primul rând, de solidaritate socială. Atâta timp cât nu vrem să înţelegem că, într-o perioadă de criză, românii care au averi foarte mari nu vor înţelege să sprijine eforturile pe care le fac şi salariaţii, pentru a trece de criză, nu putem vorbi de solidaritate. Cei din clasa politică care spun că îşi iubesc electoratul, că îşi iubesc ţara, dar nu vor această lege, sunt doar nişte demagogi”, a mai spus Dobrea.
Întrebat dacă PSD-istul Eugen Chebac, candidatul progresiştilor pentru şefia Consiliului Judeţului, este membru al UNPR, aşa cum social-democraţii au afirmat, Dobrea a precizat: „Dacă domnul Brânzan încă nu ştie – şi e păcat că nu ştie, la vârsta domniei sale – ar trebui să se informeze la secretariatul PSD şi să vadă că domnul Chebac este un membru PSD cu cotizaţia la zi. Dacă nu a aflat încă, e problema domniei sale. Sper, totuşi, că se va pune la punct în legătură cu această chestiune”, a conchis Dan Dobrea.
Corina Dobre