Problemele digestive și prevenția corespunzătoare a acestora (P)Termenii folositi pentru a descrie sau pentru a vorbi despre indigestie sunt nenumarati. Fiecare stie insa ca este vorba despre afectiunea sau mai bine spus despre tulburarea de digestie, ce apare in general pe fondul unui consum abuziv de alimente bogate in grasimi sau foarte copioase.

Specialistii Mesfarma – o farmacie online ce ofera suplimente alimentare diverse, vin in intampinarea celor predispusi tulburarilor digestive cu o serie de informatii care sa ii ajute in preventia lor, dar si cu o recomandare de produs – Digestal Forte. Mai multe detalii despre acesta raman a fi mentionate ulterior.

Indigestia – de ce apare si cum se manifesta?

In general atunci cand se face abuz alimentar apare si indigestia, respectiv atunci cand alimentatia nu este una corespunzatoare. Asta se intampla din cauza ca sucurile gastrice nu fac fata cantitatii de alimente pe care trebuie sa le digere. Chiar dupa masa incep sa se resimta primele simptome ale indigestiei. Cele mai frecvente sunt varsaturile, greturile, durerile de cap, arsurile gastrice, balonarile si chiar ametelile.

Din cauza alimentatiei necorespunzatoare, in jur de 50% din populatie sufera cel putin o data de indigestie in decursul unei luni. In situatia in care simptomele mai sus enumerate se manifesta in mod frecvent, preventia este cea mai buna cale de a rezolva problema, aceasta constand in schimbarea stilului de viata, a obiceiurilor de alimentatie, precum si in suplimentarea cu diverse produse dedicate precum este Digestal Forte.

Pe langa acestea, iata care sunt masurile imediate ce pot fi luate in acest sens:

-evitarea meselor copioase, respectiv mestecarea inceata, fara graba, pentru o digerare optima

-evitarea alimentelor de tip fast-food, in principal pentru ca sunt bogate in grasimi, dar si a celor extrem de picante

-evitarea abuzului de alcool, de bauturi carbogazoase, de aspirina, antibiotice si diverse antiinflamatoare fara steroizi

-renuntarea la fumat, la mestecarea indelungata a gumei pentru ca aerul acumulat astfel provoaca indigestia

-reducerea consumului de apa rece inainte de servirea mesei pentru ca secretia acida este redusa si sucul digestiv diluat de temperatura scazuta.

Desigur, tot mai frecvente sunt cazurile de indigestie provocate de stari psihice precum stresul sau anxietatea – caracteristice in societatea actuala. Desi poate parea dificil, evitarea unor astfel de situatii este solutia cea mai buna.

In orice caz, astfel de situatii ca cele mai sus prezentate pot fi tratate mai usor. Adevaratul chin este atunci cand aceasta este dezvoltata pe fondul unor boli ca gastrita cronica sau acuta, colecistita, ulcerul gastric sau duodenal, pancreatita cronica sau acuta.

Curiozitate!

Stiati ca pozitia corpului influenteaza in mare masura realizarea digestiei? Sunt anumite aspecte ce trebuie avute in vedere pentru a evita problemele de digestie. Spre exemplu, presiunea exercitata asupra stomacului de pozitia culcat imediat dupa masa este o cauza a aparitiei acesteia.

Digestal Forte – actiune si efect

Digerarea grasimilor nu este deloc o misiune simpla a sucului gastric. Atunci cand s-a facut abuz in acest sens, un produs precum este Digestal Forte vine ca o solutie la indemana. Acesta ajuta la eliminarea efectelor grasimii, respectiv la cresterea secretiei enzimelor digestive.

Cum actioneaza acest supliment alimentar? In primul rand prin continutul de enzime pancreatice si de extract de bila de vita. Acestea au rolul de a accelera procesul de digestie – atat a grasimilor, cat si a proteinelor si carbohidratilor. Totodata contribuie la absorbtia lor in intestinul subtire cu eficienta. Realizeaza emulsia grasimilor, imbunatateste resorbtia si creste activitatea lipazei;imediat dupa ce invelisul capsulei se dizolva incepe si actiunea sa.

Tulburarile de digestie sunt astfel ameliorate, indeosebit atunci cand cauza o constituie o functie a pancreasului redusa. Specialistii Mesfarma recomanda suplimentul atunci cand persoana in cauza a suferit interventii chirurgicale la nivel de intestin, stomac, increas, respectiv vezica biliara.

Recomandari in caz de indigestie

In situatia in care problemele digestive apar pe timp de noapte, servirea ultimei mese cu 3 ore inainte de culcare este indicata. O pozitionare mai ridicata a capului fata de restul corpului este de preferat, pentru ca astfel este impiedicata urcarea sucului gastric in esofag.

Se pot produce tulburari la nivel de esofag, stomac, duoden. Unii confunda simptomele cu gastrita, cu refluxul gastroesofagian, ulcer duodenal. Cazurile frecvente de indigestie pot deveni probleme cronice, de aceea este recomandat un control medical.