După ce a fost vândută soțului său la doar 12 ani, Sahar Gul a trăit într-o adevărată casă a groazei. Noile ei rude au legat-o cu lanțuri în subsolul casei, au bătut-o cu bare de fier încinse, au înfometat-o și i-au smuls unghiile pentru că a refuzat să se prostitueze.
Sentința agresorilor a fost recent redusă la doar un an, iar acum ei sunt din nou în libertate! Iar veștile proaste nu se termină aici: Camera Deputaților în Afganistan tocmai a adoptat o propunere legislativă care ar putea interzice rudelor agresorilor să depună mărturie în proces. Această măsură va bloca accesul la justiție a nenumărate femei și fete, care vor deveni neputincioase în fața agresorilor din propria familie.
Mai avem doar câteva zile la dispoziție pentru a opri acest atac asupra drepturilor femeilor. Nu ar fi prima dată când Senatul respinge o lege misogină, iar oficiali înalți spun că petiția Avaaz ar putea înclina balanța în favoarea dreptății și opri proiectul de lege înainte de a fi supus votului. Dă click mai jos pentru a semna acum petiția urgentă. Când vom atinge un milion de semnături vom lansa o campanie masivă în presa locală având ca țintă senatori cheie, până când proiectul va fi abandonat:
https://secure.avaaz.org/ro/justice_for_afghan_women_loc/?bKPcSeb&v=28370
Sahar Gul era doar un copil atunci când a fost vândută pentru 5.000 de dolari de către fratele său și a devenit victima unor torturi de neimaginat. Când a fost salvată, a fost scoasă din închisoarea de la subsolul casei într-o roabă, pentru că trupul ei era prea slăbit și maltratat. Anul trecut, călăii ei au fost condamnați la 10 ani de închisoare, dar un judecător de la o instanță inferioară tocmai i-a eliberat.
Organizațiile pentru apărarea drepturilor femeilor din Afganistan, șocate de această lovitură, sprijină activ cauza micuței Sahar Gul și luptă pentru a se asigura că rudelor nu li se va interzice să depună mărturie împotriva agresorilor. Haideți să ne alăturăm acestor femei curajoase și să le dovedim politicienilor că lumea întreagă sprijină femeile afgane.
Sahar Gul merge acum la școală și, cu mult curaj, încearcă să își refacă viața. Visul ei e să conducă o organizație pentru drepturile femeilor. Tăria ei este simbolul speranței pentru un viitor mai bun pentru femeile și fetele din Afganistan și de pretutindeni.
Cele mai citite:
- DIICOT și Poliția Galați - complice în traficarea copiilor instuționalizați cu șefa pesedistă a DGASPC
- Profitul firmei pesediste NAVROM Bac SRL - motivul pentru care Galațiul nu are pod peste Dunăre
- Scrisoare deschisă a unui medic din SUA către conducerea Spitalului Județean de Urgență Galați
- Țeparii de la Plaja Dunărea au înlocuit aqua park-ul cu două concerte de adormit revolta gălățenilor
- Managerul Spitalului de Boli Infecțioase își ostilizează personalul cu pierderi salariale în plină pandemie
- Judecătoarea șantajabilă Mariana Ghena este susținută să ajungă președinta Consiliului Superior al Magistraturii
- Șefii Poliției Locale ascund violența în trafic a beizadelei Cristofor Durbacă de frica bătrânului politruk ALDE
- Petrică Hahui – noul șef al Poliției Locale Galați – va trebui să ne apere de clanul Hahui
- Gălățeni – protejați-vă singuri de Covid că sistemul medical este un buboi politic care stă să plesnească
- Fratele președintei ÎCCJ și fratele ministrului de Interne au încăput în aceeași firmă de pază la Galați