Apel către Rusia: creați cea mai mare rezervație marină din lume   Pe planeta noastră există încă un ecosistem marin intact, un loc magic unde impozantele balene albastre, pinguinii și calamarii uriași trăiesc nestingheriți. 
Acest paradis natural - care acoperă o suprafață egală cu cea a Germaniei, Franței și Marii Britanii la un loc - e acum în pericol.Vânătorii au masacrat deja mii de balene pe cale de dispariție, iar giganticele flote de pescuit industrial vor să devasteze zona. Un acord încheiat între 24 de țări ar putea transforma Marea Ross din Antarctica în cea mai mare zonă marină protejată din lume. 23 de țări sunt gata să semneze acordul, una singură nu - încă: Rusia. 
   Avem o șansă uriașă de a influența factorii de decizie chiar din culise: un grup de oceanografi se vor întâlni în cadrul unui eveniment privat cu cei mai importanți consilieri ai președintelui Putin și le vor înmâna personal petiția noastră! Semnați acum: 
   https://secure.avaaz.org/ro/protect_the_ross_sea_gl_loc/?bKPcSeb&v=76096&cl=9916480673
   Vreme îndelungată, Oceanul Sudic a fost protejat datorită poziției sale periferice. Dar acum, după ce au pescuit excesiv în alte locuri, flotele de pescuit industrial sunt gata să ia cu asalt acest ocean sacru. Protejarea Mării Ross ar fi o victorie fără precedent: imaginați-vă un semn care spune ”Pescuitul interzis” pentru o suprafață de 1.34 milioane de km2! 
   Am ajutat deja la crearea a două dintre cele mai mari rezervații marine din lume. Parcurile naturale ajută la regenerarea vieții pe uscat, iar același lucru poate fi făcut și în mediul acvatic, dacă guvernele noastre creează rezervații naturale și adoptă legislația necesară pentru protejarea lor. 
   Victoria e aproape! După ani de opoziție, China s-a alăturat recent țărilor care susțin protejarea Mării Ross. Ne lipsește o singură semnătură. Hai să lansăm o petiție-record pentru a convinge Rusia să sprijine crearea celei mai mari rezervații marine din lume. Semnați acum și trimiteți acest mesaj prietenilor:   
   https://secure.avaaz.org/ro/protect_the_ross_sea_gl_loc/?bKPcSeb&v=76096&cl=9916480673
   Protejarea oceanelor e o prioritate pentru comunitatea noastră. Clima planetei și supraviețuirea a mii de specii prețioase depind de măsurile pe care le vom lua. Iar în joc e și ceva mai profund: oceanul acoperă două treimi din planeta noastră, iar destinele noastre se împletesc. Antarctica e un exemplu de urmat pentru cooperarea între națiuni și conservarea naturii. E timpul să extindem această cooperare și pentru mările înghețate din jurul ei.
   Cu speranță și determinare,
   Nataliya, Alex, Christoph, Mélanie, Alice, Ricken, Lisa, Fatima și întreaga echipă Avaaz