Trump ne poate aduce la patru minute de un dezastru nuclearCe ne sperie cel mai mult la Trump? Faptul că este complet imprevizibil și că dacă se hotărăște să folosească armele nucleare ale Statelor Unite, nimic nu-i va putea sta în cale. 
Asta pentru că odată ce Președintele dă undă verde, mai sunt doar patru minute până la lansare. Este un sistem teribil de periculos, pus la punct în timpul Războiului Rece și complet lipsit de rost astăzi: de aceea, când a fost ales, Obama a spus că îl va schimba. 
Dar dacă nu o face în următoarele 3 zile, Obama va lăsa siguranța noastră la cheremul instabilului Donald Trump. Pentru că mai are doar câteva zile de mandat și o grămadă de priorități concurente, nu va ajunge să o facă în lipsa unei presiuni masive globale. Politicieni respectați, oficiali ai guvernelor și personalități militare s-au alăturat deja apelului: dacă reușim să strângem mai multe milioane de semnături și dacă livrăm petiția la Washington cu mare tam-tam, putem pune această chestiune în capul listei știrilor din Statele Unite, în această săptămână de final de mandat. 
Dar trebuie să ne mișcăm repede: Obama trebuie să audă vocile tuturor celor care ar putea fi în pericol (iar în pericol este… practic toată lumea!). Semnează petiția și distribuie pagina pe Facebook, pe Twitter, peste tot: 
Domnule Președinte Obama: nu-l lăsați pe Trump să declanșeze un război nuclear!
În caz de alertă majoră, Președintele Statelor Unite poate declanșa, în doar câteva minute, arme nucleare de cel puțin douăzeci de ori mai puternice decât cea folosită la Hiroshima. Un prilej numai bun pentru alarme false și erori umane, dar odată ce Președintele hotărăște lansarea, nimeni nu o mai poate opri. 
E greu de crezut că cineva ar face-o, dar cu Trump la putere, avem toate motivele să ne îngrijorăm. A demonstrat o nepăsare terifiantă și o lipsă totală de înțelegere a chestiunii nucleare, întrebându-și deja un consilier de ce Statele Unite nu pot folosi armele nucleare și declarând că el va participa la o ”cursă de înarmare” nucleară! 
Obama poate lua o decizie chiar acum, cu o simplă semnătură, iar după preluarea mandatului, lui Trump i-ar fi mult mai greu să modifice această hotărâre. Faptul că trebuie pus odată capăt unei politici atât de periculoase și distructive, e evident. Semnează petiția și distribuie pagina, pentru ca apelul nostru să aibă parte de o susținere globală enormă: nu mai sunt decât 3 zile în care Obama poate acționa. 
Domnule Președinte Obama: nu-l lăsați pe Trump să declanșeze un război nuclear!
Comunitatea noastră s-a implicat neobosit în lupta pentru o lume pașnică și stabilă. Degetul lui Trump pe butonul nuclear amenință însă toate lucrurile pentru care am muncit vreodată. Hai să acționăm acum și să facem tot ce putem pentru a împiedica un dezastru nuclear marca Trump.
Cu speranță și hotărâre,
Danny, Mais, Mia, Allison, Joseph și echipa Avaaz