Ne vedem în stradă!Guvernul a adoptat, seara trecută, prin ordonanță de urgență, propunerile privind modificarea codului penal. Este un moment fără precedent pentru istoria noastră recentă, una din acele zile în care clasa politică a renunțat la aparențe și a trecut la fapte ce țin de dictatură, nu de democrație.

În astfel de momente dramatice pentru statul de drept, există o singură variantă de reacție: nesupunerea civică. Mobilizează-te, ieși în stradă, organizează-te cu alții.

Mergi și tu oriunde se reunesc ceilalți ce gândesc ca tine. Nu te da înapoi de la niciun efort să-ți aperi drepturile.

În ultimele două săptămâni, zeci de mii de oameni au protestat în stradă pentru a opri fărădelegea. Nu ne putem opri însă acum. A venit timpul să lăsăm totul deoparte, să privim onest ce se întâmplă și să hotărâm cum va arăta viitorul țării noastre. 

Felul în care noi ca societate vom reuși să reacționăm, să ne mobilizăm și să ne organizăm în zilele ce urmează va fi definitoriu pentru următorii ani din viața noastră. 

Suntem milioane de români cei care nu vrem să cedăm în fața corupției. De aceea recurgem la nesupunere civică, acționăm împreună, fără acte de violență, împotriva deciziilor puterii de stat, pe care le considerăm nelegale sau potrivnice interesului comun. Prin tot ce vom realiza împreună, trebuie să fim fermi dar trebuie să nu ne lăsăm tentați de extreme și de cei care incită deja la violență.

Comunitatea de-clic va lua parte în orele și zilele care vor urma la tot acest efort de mobilizare. Promitem să te ținem informat și să punem în mișcare instrumentele online ce ne ajută să luăm decizii și să acționăm împreună.

Ne vedem în stradă!

Tudor și echipa de-clic