Magazinele românești Arabesque și Dedeman continuă să vândă lemn obținut ilegal de SchweighoferA mai trecut o săptămână de când Schweighofer și-a pierdut certificatul de sustenabilitate FSC. Dar, în timp ce lanțurile de magazine străine renunță la lemnul dovedit ilegal, cele românești tac mâlc și se fac că plouă.

Arabesque și Dedeman au rămas codașe la capitolul responsabilitate față de mediu. Deși se laudă în presă cu politicile lor etice de achiziție, când vine vorba să ia măsuri concrete nu vor să-și mai asume nimic.

Am vorbit ieri (luni, 13 martie) la telefon atât cu Arabesque cât și cu Dedeman. Ambele magazine mi-au evitat politicos întrebările și m-au rugat să revin cu detalii pe email, urmând să primesc un răspuns. Această amânare la nesfârșit a clienților este felul lor de a rezolva problema. Dar noi nu o să-i lăsăm.

Sună-i și tu și întreabă-i când au de gând să renunțe la lemnul ilegal de la Schweighofer.

Arabesque: 0236.463.063 
Dedeman: 0234.525.487

Hai să cerem magazinelor de bricolaj acest lucru firesc. Schweighofer a fost găsită vinovată de tăiere ilegală și comercializare ilegală a lemnului de nenumărate ori. Toate aceste dovezi au dus în cele din urmă la pierderea certficatului lor de sustenabilitate și la conștientizarea că dacă faci afaceri cu această companie pierzi atât clienți cât și reputație.

Cu cât mai repede îi convingem să renunțe la Schweighofer, cu atât va fi mai bine pentru pădurile noastre. Fiecare zi în care magazinele aleg să comercializeze lemn ilegal este o zi în care sunt tăiați ilegal copaci din păduri virgine și parcurile naționale.

Spune-le și tu magazinelor românești să nu mai vândă lemn ilegal. Sună-i acum

Arabesque: 0236.463.063 
Dedeman: 0234.525.487

Mulțumim că te implici,
Raluca Veștemeanu și echipa de-clic