#Rezist: nivelul urmatorMulțumită ție, am ajuns în ultima fază a procesului prin care ne-am propus să filtrăm și să structurăm revendicările străzii. Acestea ne-au făcut să vedem că sunt necesare măsuri care vizează reforma sistemului electoral și a activității guvernului, a parlamentului, precum și a unor instituții independente.

Fiecare dintre aceste propuneri, dacă s-ar transforma în realitate, ar ajuta la însănătoșirea vieții politice românești. Societatea civilă este încă în alertă și atentă la activitatea politicienilor. Trebuie să profităm de aceste momente pentru a determina autoritățile să înceapă reformele.

Cu fiecare zi ce trece, observăm că actuala putere încearcă să-și ducă la îndeplinire propria agendă. Cu toții știm că aceasta nu coincide întotdeauna cu interesul public. Ne ajuți să selectăm, chiar acum, campania care dă startul schimbării?

Am realizat împreună kitul de nesupunere civică #Rezist unde am prezentat metodele de acțiune nonviolentă cele mai eficiente. Mai apoi, ghidați de experții Mădălina Mocan și George Jiglău [1], am trecut printr-un proces participativ, de analiză a schimbărilor pe care ni le dorim. Așa am ajuns la un set complex de propuneri care vizează schimbarea în bine a procesului de guvernare, legislativ, de control și electoral din România.

Să batem fierul cât e cald. Atâta vreme cât imaginea sutelor de mii de protestatari este încă vie, putem să obligăm autoritățile să țină cont de revendicările noastre. Alegem împreună campania de început?

Completează chestionarul

Schimbarea nu va fi ușoară. De aceea e nevoie de forța noastră comună, a sutelor de mii de membri ai comunității de-clic.

Mergem înainte!

Mădălina, Luminița, George, Tudor și toată echipa de-clic