Fii alături de ex-premierul britanic Gordon Brown și cere G20 închiderea paradisurilor fiscaleÎn urmă cu 8 ani, pe când eram prim ministru al Marii Britanii și președinte G20, am încercat să închid paradisurile fiscale globale. Dar, așa cum ne arată dezvăluirile din scurgerile de documente "Paradise Papers", mii de miliarde ajung încă în zone gri ale economiei globale, pentru a evita taxele. 
E una dintre cele mai mari injustiții ale zilelor noastre, și permite celor mai bogați oameni să stea deoparte în timp ce restul lumii plătim pentru sănătate, educație și protecția celor mai vulnerabili. 
Acum însă avem o șansă să oprim asta -- printr-un acord internațional care anulează paradisurile fiscale și impune contraveniențe și pedepse cu închisoarea pentru evazioniști. Și G20, liderii celor mai puternice economii din lume pot face acest lucru. 
Te rog să mi te alături și să semnezi scrisoarea deschisă adresată Președintelui Argentinei și al G20, Mauricio Macri -- dacă adunăm 1 milion de semnături, îi voi înmâna personal scrisoarea, și-i voi cere lui și celorlalți lideri G20 să ia măsuri urgente și să încheie ceea ce am început în 2009. Alătură-te cu un click: 

Președintelui Mauricio Macri și tuturor liderilor G20: 

Nivelul de inegalitate este îngrozitor -- 8 oameni dețin la fel de multă avere cât jumătate din întreaga planetă. 
Iar diferența este în creștere, parțial din cauza paradisurilor fiscale care permit sifonarea de mii de miliarde în zone offshore, în afara economiilor noastre. Chiar acum cei mai bogați devin și mai bogați, iar restul lumii plătim pentru asta. 
În urmă cu 8 ani, G20 s-a pus de acord să anuleze aceste practici. E timpul să livrați pe măsura promisiunilor. Vă invit să acționați imediat pentru a pune capăt paradisurilor fiscale și pentru a vă asigura că cei care le conduc și exploatează sunt trași la răspundere. 
Nimeni nu ar trebui să fie capabil să evite datoria de a plăti taxe pentru binele public. Este responsabilitatea voastră să faceți acest lucru. În calitate de cetățeni ai lumii, cerem acțiune. 

Cu sinceritate, 

 



G20 este locul potrivit pentru această chestiune și s-au făcut deja progrese reale în a forța paradisurile fiscale în direcții curate. Deci există deja momentum, iar acum Paradise Papers ne oferă șansa pe care am așteptat-o, să terminăm ce am început. G20: jos cu paradisurile fiscale!
În calitate de țintă a campaniilor Avaaz pe vremea când eram Prim Ministru, pot să vă spun că ele pot face o diferență majoră. Mișcarea aceasta împinge înainte idealismul lumii. Iar acest scandal ne dă oportunitatea să rezolvăm una dintre cele mai provocări cu care ne confruntăm -- să nu risipim șansa asta. 

Cu speranță și determinare, 
Gordon Brown, împreună cu echipa Avaaz