Înalta Curte de Casație și Justiție va reglementa problema amenzilor abuzive date de Jandarmerie la protesteAșa cum v-am transmis într-un mesaj anterior, am depus o cerere oficială către Parchetul de pe Înalta Curte de Casație și Justiție. De curând am aflat că că această solicitare a fost declarată admisibilă! Asta înseamnă că ea a fost trimisă mai departe spre soluționare către un procuror din cadrul Parchetului.

 Înțeleg că până la data de 15 noiembrie, acest procuror va redacta o notă scrisă pe care o va trimite celor 15 parchete de pe lângă curțile de apel din România pentru a le solicita un punct de vedere. Vom primi și noi un răspuns - dacă se va sesiza sau nu Înalta Curte de Casație și Justiție - în momentul în care aceste parchete își vor transmite poziția. Voi reveni deci, cu detalii imediat ce le voi obține! 

Între timp, protestele au reînceput, nu e un secret pentru nimeni. La fel de bine știut e și faptul că amenzile curg în continuare, mare parte în mod abuziv. Noi mergem mai departe până când aceste abuzuri vor înceta și până când dreptul de a protesta pașnic nu va mai fi îngrădit, ci respectat!

Haideți să mai distribuim această petiției pentru a arăta Înaltei Curți de Casație și Justiție că sunt mulți care își doresc să își arate nemulțumirile în stradă fără a primi amenzi abuzive.

Vă mulțumesc mult pentru susținere și vă mulțumesc că vă aflați printre cei aproape 6000 de semnatari ai petiției: https://campaniamea.de-clic.ro/p/fara-amenzi

Inițiator petiție,

Cristian-Mihai DIDE