Fostul Centru de Transfuzie Galați, o clădire părăsită de vreo 20 de ani, a devenit un focar de infecție pentru locatarii din zonă. Clădirea, aflată între blocurile de la intrarea pe strada Saturn, emană un miros pestilențial cauzat de faptul că a devenit un depozit de gunoaie al oamenilor străzii din cartierul Țiglina I. Periodic, firma de curățenie a municipalității scoate din clădirea abandonată remorci întregi de gunoaie și apoi îi opturează intrările cu carton presat, de parcă aurolacii care își fac veacul în fosta clădire a Centrului de Transfuzie pot fi exorcizați cu plăcile de amestec lemnos. Odată cu răcirea vremii, clădirea abandonată prezintă și un pericol crescut de incendii, din cauza focurilor aprinse la interior de locatarii de ocazie.
Fostul primar Marius Stan anunțase că ruina va fi transformată într-un centru de zi pentru vârstnici, proiect care urma să fie derulat cu fonduri europene. Acest proiect a căzut odată cu finalizarea mandatului de primar al lui Marius Stan. Actualul primar, Ionuț Pucheanu, nu a lăsat să se înțeleagă prin vreun proiect că ar avea vreun gând cu focarul de infecție din fostul Centru de Transfuzie.
La nici o sută de metri de focarul de infecție ce rezistă de 20 de ani, a mai apărut unul. Parterul scheletului construcției ce aparține familiei deputatului Eugen Durbacă a fost transformat în WC public. Practic, dacă te aventurezi fără mască de gaze pe trotuarul din dreptul construcției abandonate, te lovește un aer cu iz de fecale care provine din spatele plasei ce înconjoară parterul viitorului mall al familiei Durbacă. Asta, la câțiva metri de unități cu profil alimentar. Complexul Țiglina I și scheletul construcției abandonate au devenit centrul de zi ai oamenilor străzii din cartier, care apoi se retrag noaptea în abandonatul Centru de Transfuzie.
Exact între cele două focare de infecție, ca o axă de simetrie, municipalitatea a amplasat trei toalete ecologice, pe trotuarul de lângă parcul șahiștilor, care îți mută nasul din loc la orice oră te-ai aventura pe strada Saturn.
S.Ț.