Sondaj Shakespreare School: 72% dintre cursanți doresc reluarea școlii offline - 98% dintre cursanții Shakespeare School consideră excelentă calitatea prestației profesorilor, 96% dau acest calificativ pentru structura și modul de organizare al cursurilor, iar 94% pentru modul de testare și evaluare.

- 84% dintre participanții la sondaj apreciază în mod special modul în care cursurile de pregătire pentru examene în limba engleză le permite să parcurgă pașii necesari obținerii unor rezultate excepționale.

Acestea sunt rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Shakespeare School în rândul cursanților care au participat la cursurile de limba engleză pentru copii și adolescenți în anul școlar 2019-2020.

Scopul acestuia a fost acela de a înțelege perspectiva lor cu privire la elementele care diferențiază calitativ Shakespeare School ca centru de pregătire pentru limba engleză și îi atrag să vină la cursuri cu plăcere. 

Cele mai apreciate atribute ale cursurilor online și offline din anul școlar 2019-2020 de la Shakespeare School au inclus: lecțiile sunt amuzante și ușor de înțeles (92%), profesori sunt dascăli extraordinari (90%), comunicarea părinte-profesor este foarte bună (89%).

Toate aceste rezultate confirmă, încă o dată, nevoia unei schimbări în sistemul de educație tradițional. Concentrarea exclusivă pe livrarea mecanică de informații și ignorarea realității socio-emoționale a procesului educativ trebuie înlocuită cu o nouă viziune în care bunăstarea copiilor și a tinerilor să fie principala prioritate. 

Sondajul a fost realizat în perioada 10 iunie – 26 iulie 2020 și a primit răspunsuri de la 564 dintre cei aproape 3.000 de cursanți de la Shakespeare School.

Este de remarcat faptul că 72% dintre respondenți spun că doresc reluarea cursurilor offline, numai 20% preferând în continuare varianta de predare exclusiv în mediul online.

“În fiecare an este un moment foarte impotant și o bucurie pentru noi să aflăm care este feedback-ul cursanților noștri, despre progresul generat în viața lor de munca pe care o desfășurăm alături ei la Shakespeare School pe parcursul unui an școlar. De fiecare dată suntem recunoscători pentru aprecierile primite, dar mai ales suntem deschiși să înțelegem ce altceva este necesar să facem pentru a ne îndeplini misiunea de a educa copii campioni la viață. Vreau să le mulțumesc tuturor cursanților care au încredere în noi și, desigur, profesorilor noștri care îi susțin să obțină performanțe excepționale la limba engleză”, a declarat Adriana Alionte, fondator Shakespeare School.