Asociația “Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel – România și în colaborare cu Asociația AD REM vă adresează invitația de a participa la workshop-ul tematic "Un altfel de an școlar. Care sunt perspectivele pentru anul academic 2020-2021?” dedicat unui schimb de bune practici pentru continuarea desfășurării activității de învățare. Clopoțelul de început de an școlar a sunat diferit pentru elevi, în funcție de scenariul în care se afla școala fiecăruia. Evenimentul are loc online, prin intermediul aplicației Zoom. Participarea este gratuită.
Dezbaterea online, pe Zoom, va avea loc pe 29 octombrie, ora 18:00. Această dezbatere urmărește să continue demersurile noastre pentru reforma profundă a sistemului educațional românesc, continuând folosirea unei platforme de dezbatere care a reunit peste 20.000 de actori interesați, de la profesori, reprezentanți ai elevilor, părinți, ONG-uri. Dezbaterea de față va aduna participanți implicați direct în sistemul de învățământ din România în prezent afectați de faptul că sistemul educational s-a mutat în online, iar copiii nu mai merg la școală.
În ultimele 5 luni am organizat 12 conferințe cu tema educația online în România - provocări și perspective viitoare pentru învățământul pre-universitar, universitar, și pentru învățământul preșcolar și primar, precum și Conferința Națională în Domeniul Educației. Ultimul eveniment organizat a fost “Homeschooling - poate fi o alternativă pentru educația clasică?” unde dezbaterile au fost foarte interesante având în vedere faptul că subiectul de homeschooling a devenit tot mai prezent în ultimele luni, într-o ţară în care sistemul educaţional este afectat din cauza pandemiei.
Scopul evenimentului este de a discuta despre cum s-au adaptat profesorii dar și elevii, parinţii și directorii unităţilor de învăţământ la schimbările impuse de pandemie și despre faptul că la o lună după începerea anului scolar, deja multe școli și-au schimbat scenariul și au trecut în online. Workshopul se concentrează pe nivelurile de gimnaziu și liceu și ne dorim să dezbatem:
Cum a arătat început anului școlar 2020-2020?
Care au fost schimbările la nivel de unitate școlară?
Cum s-au adaptat profesorii, elevii și toţi actorii implicaţi?
Cum se desfașoară activitatea în acest moment?
Care sunt perspectivele pentru următoarele luni?
Agenda urmează a fi transmisă în zilele următoare.
Toți actorii din sistemul educațional sunt invitați să participe, pentru a reprezenta, din diferite perspective, sistemul de învățământ: profesori, elevi, părinți, specialiști în educație din societatea civilă sau instituții publice.