- 75% pun pe primul plan dezvoltarea inteligenței socio-emoționale a copilului;
- 59% sunt interesați de antrenarea gândirii critice și tot 59% de stimularea creativității.
Acestea sunt rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Shakespeare School în rândul participanților la conferința online cu tema “Cele 6 elemente ale succesului. Cum pot deveni copiii Campioni la Viață?”, la care au participat peste 300 de părinți și profesori din toată țara.
In cadrul acestei conferințe, profesorii Shakespeare School au detaliat care sunt cele șase elemente care conduc la succesul copiilor în viața școlară, socială, profesională, personală:
- Inteligența socio-emoțională – Îi ajută pe copii să învețe într-un mod plăcut și eficient, gestionându-și cu succes teama de eșec, de examene, de teste, precum și alte anxietăți.
- Stima de sine – Ajută copiii să își folosească la capacitate maximă abilitățile și cunoștințele.
- Creativitatea – O competențăcu un rol primordial pentru viitor, care se poate “cultiva”.
- Comunicarea și colaborarea – Abilități necesare copiilor pentru a se adapta cerințelor educaționale ale secolului 21.
- Gândirea critică – Esențială pentru analiza pertinentă a datelor și situațiilor, ne ajută să facem față situațiilor din viața de zi cu zi.
- Mindfulness – Am arătat ce înseamnă să avem un stil de viață mindful și care sunt beneficiile pe termen lung asupra sănătății emoționale și fizice.
Conform feedback-ului participanților, cele mai apreciate elemente ale conferinței au fost următorele: profesionalismul și entuziasmul profesorilor (31%), modalitatea de prezentare (30%), claritatea ideilor (27%), abordarea practică cu multe exemple (27%), actualitatea temelor discutate (27%).
Până acum, secolul 21 a presupus o adaptare continuă la noile cerințe ale societății actuale. Au apărut tehnologii noi, profesii noi, tendințe educaționale noi. Cei șase speakeri ai conferinței, împreună cu fondatorul Shakespeare School au concluzionat că succesul în această perioadă dificilă este reprezentat de cultivarea unor abilități precum: gestionarea emoțiilor, luarea de decizii importante, reziliența, abilitatea de a înțelege și a empatiza. De asemenea, antrenarea comunicării, colaborării, creativității și gândirii critice conduc la formarea unor copii campioni la viață.