Primarul pesedist Pucheanu și-a nășit o miliție de partid plătită din bani publiciDespre realizările în plan administrativ ale pesedistului Ionuț Pucheanu este greu să vorbești, în cei aproape cinci ani de primariat la Galați. În schimb, golănia politică, prostul gust edilitar, amenințările și achizițiile dubioase sunt elementele de susținere pe care se bazează tânărul primar.

Cea mai lucrată realizare de până acum este o rețea proprie de polițiști, structură paramilitară care acționează sub cupola PSD Galați și este coordonată de primarul Pucheanu. Miliția de partid îl are drept lider pe comisarul șef Marius Dobrea, polițist care cumulează două funcții: șef al Poliției Municipiului Galați și adjunct al IPJ Galați. Dobrea, personaj care este gratulat cu numele Zeus în cercurile milițienești, este un vechi om de încredere al președintelui local al PSD, europarlamentarul Dan Nica, cel care îl ține pe acest polițist în funcții de conducere de peste 20 de ani și care i-a uns soția în funcția de manager al Spitalului Județean (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/3227-spitalul-de-urgenta-galati-a-devenit-crescatorie-covid-capturat-de-o-nevasta-de-militian-si-una-de-activist-psd.html). După modelul sicilian, primarul Pucheanu a devenit nașul familiei Dobrea, la nunta de argint. Astfel, Ionuț Pucheanu - fiul de milițian care făcea dosare de cadre și nepot de promotor al colectivizării la Tătarca-Șivița, a dus la un alt nivel relația moștenită de la Dan Nica. De aici, structura milițienească începe să se dezvolte piramidal, spre bază. Din informațiile noastre culese din interiorul sistemului, comisarul șef Marius Dobrea a nășit, la comandă politică, zeci de familii de subordonați. Primarul pesedist Pucheanu și-a nășit o miliție de partid plătită din bani publici

Șeful Secției 2 de Poliție, comisarul șef Gabriel Mitrea, este și el nășit de Marius Dobrea. Pentru a întări structura paramilitară, aici intervine și soția lui Dobrea, managerul Spitalului Județean ”Sf. Apostol Andrei”, care i-a găsit un serviciu pe bani publici finei Mirela Mitrea: șef serviciu administrativ. Adjunctul lui Dobrea la Poliția Municipiului Galați, comisarul șef Marius Rotaru, și-a fericit și el consoarta, Mia Rotaru, cu un post de șef la aprovizionarea Spitalului de Psihiatrie ”Elena Doamna”. Spitalul este finanțat de Primărie și se află la butoniera primarului Ionuț Pucheanu. Oamenii de încredere ai lui Dobrea sunt Dumitrel și Alina Grosu, familie aranjată în sistem: Alina îi păstrează doamnei Dobrea locul cald de director economic al Spitalului Județean, iar Dumitrel este aghiotantul șefului Poliției Municipiului Galați. Din acest punct, urmează o încrengătură de polițiști cu neveste plătite din bani publici, fini ai șefului operativ de structură paramilitară Dobrea.

Din umbră, acționează și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, cel care este finanțatorul majorității spitalelor în care sunt angajate soțiile de polițiști atrași în structura miliției pesediste. Președintele Fotea se vrea cu o clasă peste primarul Pucheanu și a adus lângă el un securist, pe Ion Grecu, a cărui soție a fost angajată, evident, la Spitalul Județean (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/3119-pesedistul-costel-fotea-l-a-angajat-pe-securistul-grecu-sa-i-urmareasca-maretele-realizari.html).

Poliția Locală Galați este trup și suflet în slujba finanțatorului Ionuț Pucheanu și n-a mai fost nevoie ca ”il capo” să consume energie cu nășitul șefilor de acolo.

S.Ț.