Pesedistul Fotea incendiază sănătatea gălățenilor în pandemie pentru interese de partid Tragicele accidente care se produc în spitalele din țară au o formă continuată și premeditată în Sănătatea gălățeană, peste care s-a așezat jupânul PSD Costel Fotea. De peste opt luni, în plină pandemie, președintele Consiliului Județean Galați ascunde un aparat performant PCR Real Time, primit de la Ministerul Sănătății pentru un preț subvenționat cu 90%. Aparatul, cu o capacitate de testare covid zilnică de 250-300 de pacienți, nu a fost pus în funcțiune nici după patru luni de când am semnalat anomalia administrativă și zace abandonat pe holurile Spitalului de Boli Infecțioase (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/3228-presedintele-cj-galati-fotea-a-blocat-un-aparat-performant-de-testare-covid-pentru-a-ascunde-o-achizitie-dubioasa.html). Consecința acestui fapt este că în județ se testează zilnic sub 200 de persoane și apoi sunt raportate cifre aberante, de ordinul 400-600 de pacienți, doar pentru a da senzația că Galațiul are o rată mică de infectare.

Fotea a făcut bani de campanie electorală pentru PSD dintr-un PCR neperformant

Cam în același timp cu testerul primit de la Ministerul Sănătății, Costel Fotea s-a pozat în salvatorul gălățenilor prin achiziționarea cu bani publici a unui PCR Real Time pentru Spitalul de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”. Aparatul, cumpărat de pesedist din banii noștri, a costat 345.000 lei, adică 72.000 euro, conform documentelor de la CJ Galați, și este capabil să efectueze 9.000 de teste pe an, adică vreo 30-40 de teste pe zi. Un aparat care efectuează 450 de teste zilnic a fost achiziționat de un ONG, în aceeași perioadă, cu numai 55.000 euro (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/3200-achizitii-la-vreme-de-covid-19-fotea-ne-a-luat-un-pcr-real-time-slab-si-la-un-pret-fabulos.html). Afacerea, făcută în prag de campanie electorală pentru locale, i-a adus lui Fotea un avantaj de vreo 30.000 euro, din cei 90.000 investiți pentru obținerea unui nou mandat de președinte al CJ Galați. În aceste condiții, după ce a făcut o ședință de urgență pentru a aloca încă 200.000 lei pe lângă cei primiți de la Ministerul Sănătății pentru testerul performant, Fotea a avut revelația că cineva ar putea compara, ca prețuri și performanțe, aparatele și așa l-a aruncat pe cel de la MS într-o magazie a Spitalului de Boli Infecțioase. Asta, cu concursul managerul activist PSD Mihaela Debita. Testerul PCR Real Time, care zace nefolosit și la peste opt luni de la recepționare, are prețul de 280.000 lei, adică 56.000 euro, dar este subvenționat de MS cu 90%. Adică ne-ar fi costat doar 5.600 euro. Pesedistul Fotea incendiază sănătatea gălățenilor în pandemie pentru interese de partid

Pesedistul Costel Fotea, reprezentantul partidului care se luptă pentru ”cei mulți”, a invocat motive juridice demne de Caragiale, cică furnizorul a greșit destinatarul, doar pentru a ascunde afacerea veroasă cu testerul achiziționat de el pe bani publici. În acest sens, există un document emis de managerul Spitalului de Urgență (foto 2), o altă pupilă de partid a lui Fotea, prin care spitalul aflat în subordinea CJ se arată interesat de achiziția testerului de la firma MS, Unifarm SA. Că acesta a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase este doar un amănunt care se putea rezolva, de la început, pe cale administrativă.

Managerii pesediști susținuți de Fotea sunt ”fetițele cu chibrituri” ale Sănătății gălățene

Activista PSD Mihaela Debita, managerul Spitalui de Boli Infecțioase, cea care ține testerul PCR sub cheie, s-a remarcat și prin faptul că n-a reușit să doteze spitalul de linia întâi pentru tratarea Covid 19 cu un rezervor de stocare a oxigenului necesar bolnavilor aflați în stare gravă. Astfel, personalul medical trebuie să manipuleze butelii cu oxigen pentru fiecare bolnav în parte, butelii care prezintă un risc crescut de accidente.

O altă lovitură dată sănătății gălățenilor, în plină pandemie, de managerii pesediști susținuți de Fotea a fost pierdere unității mobile ATI de la Spitalul de Urgență. Cele două activiste PSD de la conducerea celui mai mare spital din județ, economista Valentina Dobrea și medicul Aurelia Romilă, și-au dovedit limitele atunci când n-au fost în stare să facă operativă secția mobilă ATI primită de la Ministerul Sănătății (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/3227-spitalul-de-urgenta-galati-a-devenit-crescatorie-covid-capturat-de-o-nevasta-de-militian-si-una-de-activist-psd.html). De un ridicol infinit a fost faptul că, la vizita ministrului Nelu Tătaru, conducerea spitalului nu a găsit cheia containerului amenajat pentru secția ATI, secție suplimentară care acum ne este indispensabilă, în condițiile creșterii numărului de infectări cu covid. Dacă la asta mai adăugăm și faptul că rezervorul de oxigen de acolo devine insuficient pentru numărul de pacienți, vă puteți face o imagine a managementul asigurat de soția de polițist lipit de Dan Nica și de soția unui activist PSD, care este grav depășit de evoluția covidului. Interesant este și faptul că, în această harababură medicală, nu intervine candidatul PSD aflat pe prima poziție pentru Camera Deputaților, medicul Aurel Nechita.

S.Ț.